DOGAĐANJANASLOVNICA

OŠ Josipa Kozarca sudjelovala u projektu “Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj”

U OŠ Josipa Kozarca Slatina je završen projekt „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“. Riječ je o projektu Zaklade „Slagalica“ u kojem sudjeluju osnovne škole diljem Hrvatske, a kojem je cilj provođenjem filantropskih akcija razviti filantropske navike kod djece. Uvjet sudjelovanja u projektu je bilo organiziranje i provođenje jedne filantropske akcije na razini škole. Projektni tim OŠ Josipa Kozarca Slatina kojeg čine: učenici 4. razreda i njihove učiteljice Željka Kurtović i Maja Puškarić, članovi Dječjeg foruma „Osmijeh“ i njihova voditeljica Brankica Safin, grupa  „Fuleren“ sa svojom voditeljicom Ksenijom Vujić, Medijska družina „Bapatuljak“ čiji je voditelj Denis Ostrošić  te PŠ Donji Meljani s  učiteljicama Mirjanom Prlić i Martinom Grgurić  je odlučio provesti više akcija koje su bile posvećene starijim osobama.

Tijekom prvog obrazovnog razdoblja spomenuti su sudionici organizirali i sudjelovali u radionicama pripremanja poklona i uvježbavanja programa kojima su željeli obradovati starije osobe na području Slatine. Ideja je bila da učenici starijim osobama svojim posjetima ispunjenim aktivnostima kao što je čitanje, pjevanjem ili igranjem društvenih igara uljepšaju predblagdansko vrijeme. Matična je škola tako za svoje odredište izabrala Dom za starije i nemoćne „Zdenka“ dok su učenici i učiteljice PŠ Donji Meljani tijekom prosinca posjećivali starije osobe u svojoj okolini. U aktivnosti su bili uključeni i roditelji koji su marljivo pekli kolače ili sudjelovali na radionicama izrade prigodnih poklona, članovi Društva „Naša djeca“ i Crvenog križa  kao  i vlasnici OPG – ova   koji su pridonijeli svojim proizvodima. Akcije su provedene uspješno te su rezultirale pozitivnim odgovorom na proživljena iskustva od strane učenika, učiteljica, ali i  korisnika ovog projekta – starijih osoba.

Iako je projekt završen, članovi tima će se i dalje baviti filantropijom te će nastaviti provoditi slične aktivnosti i u budućnosti što je pravi pokazatelj uspješnosti projekta.(OŠ J.Kozarac)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button