KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

OŠ Josipa Kozarca Slatina: U Portugalu održana četvrta mobilnost projekta „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“

U portugalskom gradu Guimarãesu od 27. studenog do 3. prosinca održana je četvrta mobilnost Erasmus+ projekta „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“, u kojem od 2020. godine sudjeluje OŠ Josipa Kozarca Slatina.

Učiteljice Martina Bukvić i Hana Tepeš te učenice 8. razreda Lana Bobanić, Tea Ivanović, Rea Puhanić i Patricia Zekonjić sudjelovale su u brojnim aktivnostima u okviru projekta koji slatinska škola uspješno provodi s partnerskim školama iz Poljske (Garwolin), Turske (Silifke/Mersin), Rumunjske (Rădăuți) i Portugala (Guimarães).
Sudionici projekta obišli su prirodne i kulturološke znamenitosti Guimarãesa, ali i susjednih gradova Brage i Porta te su sudjelovali u brojnim edukativnim i ekološkim radionicama. Učenice su bile smještene u obiteljima portugalskih učenica, gdje su ih velikodušno primili i ugostili.

Sljedeća mobilnost projekta planirana je krajem ožujka 2023. godine, kada učitelji i učenici OŠ Josipa Kozarca Slatina gostuju u turskom mjestu Silifke u okrugu Mersin.
(mf/Izvor: OŠ Josipa Kozarca Slatina, Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskog jezika, koordinatorica projekta)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button