DOGAĐANJANASLOVNICA

OŠ Josipa Kozarca Slatina po drugi puta sudionik projekta razmjene mladih Erasmus+

Prenosimo iz osnovne škole Josipa Kozarca Slatina:

Napokon se ostvaruje ono na čemu naša škola već dulje vrijeme marljivo i naporno radi. Po drugi put, postali smo sudionici projekta razmjene mladih Erasmus+. Naša je škola potpisala ugovor s Agencijom za mobilnost i programe EU te nam je odobrena financijska potpora u iznosu 35. 190 EUR za projekt pod nazivom „Mathematica regina omnium scientiarum et – learning path to success”.

U projekt, koji će trajati 34 mjeseca, će biti uključene sljedeće zemlje: Poljska, koja je nositelj projekta, Rumunjska, Portugal i Hrvatska. Voditeljica projekta, u našoj školi, je učiteljica matematike i informatike, Anita Jukić.

Projekt podrazumijeva rast ključnih kompetencija učenika u dobi od 12 do 15 godina iz područja matematike i prirodnih znanosti na razini koja ih obučava za daljnja istraživanja na tim područjima.

Prvi, pripremni, susret škola partnera bit će održan 9. – 13. 10. 2017. u Poljskoj, u gradu Garwolin, u blizini Varšave (Public School nr 2, Garwolin). Kako bi provedba projekta prošla što uspješnije, u listopadu 2017. u Poljskoj ćemo izraditi detaljan raspored aktivnosti projekta kao i svu potrebnu dokumentaciju za sve uključene u projekt. Osim toga, radit ćemo i na pripremi idućeg susreta koji će biti održan u našoj školi u travnju 2018. godine.

Anita Jukić – OŠ J. Kozarca

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button