DOGAĐANJANASLOVNICA

U OŠ Josipa Kozarca Slatina održano Županijsko natjecanje/izložba iz Likovne kulture i likovne umjetnosti

U OŠ Josipa Kozarca Slatina u Slatini 26. veljače 2018.god. održano je Županijsko natjecanje/izložba iz Likovne kulture i likovne umjetnosti za učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije. Povjerenstvo je s radom započelo u 10:00, a završilo u 16:00 sati. Na natjecanju je sudjelovalo 14 osnovnih škola s 86 likovnih uradaka i 2 srednje škole s 4 uratka. U konačnici je izabrano 10 uradaka osnovnih škola te 4 uratka srednjih škola koji će predstavljati Virovitičko-podravsku županiju na državnoj razini natjecanja.

Poticaj ovogodišnjeg natjecanja za osnovne škole bio je Čudesni svijet mitskih bića, Mitovi i legende, kiparskom likovnom tehnikom (metalna žica, aluminijska i bakrena, uz mogućnost spajanja konopom prirodne boje). Za srednje škole tema/poticaj bila je Slavenska mitologija, paralelni svijet naših pradjedova, a učenici su ostvarivali slikarski rad (figurativno, stilizirano ili apstraktno) u likovnoj tehnici po vlastitom izboru (pastel, kolaž, tempera, akvarel, gvaš, kombinirana tehnika) ili kao kratki filmski ili animirani uradak. Srednjoškolci su svoj ovogodišnji zadatak za natjecanje ostvarili u kombiniranim slikarskim tehnikama.

Županijsko povjerenstvo bilo je u sastavu:Tatjana Lulić Prpić, predsjednica, Dubravka Sikora, članica te
Igor Fućkar, član.

Osnovnu školu Josipa Kozarca predstavit će na državnom natjecanju tri likovna rada i to Dine Majstorovića, 8. c; Lane Šantić, 8. b i Lare Prpić 6. c.

Tatjana Lulić Prpić, prof. Likovne kulture


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button