DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

OŠ Josipa Kozarca Slatina bila domaćin posljednjoj mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“

Od 8. do 12. svibnja 2023. OŠ Josipa Kozarca Slatina bila je domaćin šeste mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“. Slatinska je škola imala priliku ugostiti tri učiteljice i šest učenica iz poljskog grada Garwolina. Naime, šesta mobilnost projekta trebala se održati u Turskoj, no zbog razornoga potresa slatinska je škola bila domaćin projektnim partnerima iz Poljske.

Prvoga dana Glazbena škola Milka Kelemena pripremila je prigodan glazbeni program, nakon kojega su sudionici mobilnosti prisustvovali svečanom otvorenju Izložbe mladih umjetnika u Zavičajnom muzeju Slatina.
U okviru mobilnosti obišli su i Centar za posjetitelje Križnica, gdje su saznali sve o posebitostima jedinog naseljenog riječnog otoka u Hrvatskoj.
Osim toga domaćini su svoje projektne partnere srdačno ugostili i u matičnoj školi u Slatini te u Područnoj školi Donji Meljani, gdje su im pripremili svečanu priredbu i brojne edukativne radionice ekološke tematike.
Organizirali su i zajedničku večeru učenika, roditelja i učitelja, na kojoj su pripremili i predstavili brojne hrvatske kulinarske specijalitete. Sudionici mobilnosti obišli su još i Posjetiteljsko-interpretacijski centar Sequoia te slatinski Zavičajni muzej, gdje su sudjelovali na edukativnoj radionici fotoherbarija.   

– Iznimno sam ponosna i zahvalna velikom projektnom timu svoje škole, koji čini oko 30 učitelja i 20 učenika 8. razreda, članova izvannastavne aktivnosti EkoSuperjunaci. Brojni djelatnici i učenici naše škole dali su sve od sebe kako bi srdačno primili i ugostili projektne partnere te prikazali svoju školu i grad u najboljem svjetlu, – istaknula je koordinatorica projekta Hana Tepeš.

Ravnateljica Ksenija Vujanović-Juras također je izrazila ponos i zadovoljstvo zbog još jedne uspješno provedene mobilnosti u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina.

– To je već peti Erasmus+ projekt koji se provodi u našoj školi u posljednjih nekoliko godina, a projektnoj koordinatorici iz Poljske, Regini Jurkowskoj to je bio čak četvrti posjet našem gradu i OŠ Josipa Kozarca Slatina, – rekla je ravnateljica Vujanović-Juras te uputila posebnu zahvalu obiteljima koje su srdačno i velikodušno ugostile učenice iz Poljske, a to su obitelj Bobanić, Jurlina, Žugečić, Cimbaljević, Gal i Kovačević.

Ovim transnacionalnim susretom završene su sve planirane mobilnosti u okviru projekta „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“, koju OŠ Josipa Kozarca Slatina uspješno provodi od 2020. godine u suradnji s projektnim partnerima iz Poljske (Garwolin), Turske (Silifke/Mersin), Rumunjske (Rădăuți) i Portugala (Guimarães).
(mf/Izvor: OŠ J. Kozarca Slatina, Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskog jezika, koordinatorica projekta)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button