DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U OŠ Josipa Kozarca održana županijska “Vjeronaučna olimpijada”

U srijedu 8. veljače u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina održano je županijsko natjecanje učenika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije iz vjeronauka tzv. Vjeronaučna olimpijada.

Na natjecanju su nastupili učenici iz OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Ivane Brlić-Mažurnić Orahovica, OŠ Ivane Brlić-Mažurnić Virovitica, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Suhopolje, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Voćin, OŠ Mikleuš, OŠ Gradina.

O rezultatima je odlučivalo Županijsko stručno povjerenstvo na čelu sa Slavicom Ostrogonac i članovima Marinom Martinović i Vlastom Bisitkijević.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je Misijska djelatnost crkve.

Povjerenstvo je pregledom testova utvrdilo da je najbolji rezultat sa 339 bodova imala OŠ Ivane Brlić-Mažuranić  Virovitica (mentorica Kristina Černoga), drugo mjesto ostvarila je sa 256 bodova OŠ Davorin Trstenjak  Čađavica (mentorica Bogumila Jaković) a treći su bili učenici OŠ Vladimir Nazor Virovitica (mentor Anto Zubak) sa 237 bodova.

Županija Virovitičko-podravska osigurala je pohvalnice za sve natjecatelje kao i zahvalnice za mentore koji su pripremali ekipe, dok je priznanja natjecateljima osigurala Požeška biskupija.

Pobjednici natjecanja predstavljati će županiju na Biskupijskom natjecanju koje će se održati u Požegi 2. veljače a najbolji na toj razini ići će na državno natjecanje koje će se održati od 5. – 7. travnja u Topuskom. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button