DOGAĐANJANASLOVNICA

U OŠ Eugena Kumičića Slatina održana početna konferencija projekta STILL

U holu osnovne škole Eugena Kumičića Slatina jučer je održana početna konferencija projekta STILL. Ime projekta je akronim punog naziva: SPORT, ICT, JEZIČNE KOMPETENCIJE U SLUŽBI OČUVANJA TRADICIJE OBRTNIŠTVA I KONKURENTNOSTI NA TRŽIŠTU RADA UČENIKA SLATINE I SIGETVARA.

Prisutne je na otvaranja konferencije u ime domaćina, OŠ E. Kumičića pozdravila ravnateljica Božica Majhen, koja je podsjetila na već dva do sada odrađena projekta sa istim partnerima iz Mađarske te nakon toga predstavila detalje novog aktualnog projekta.

Okupljene je pozdravio i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement koji je obećao daljnju podršku županije budućim projektima škole. Spomenimo da županija Virovitičko-podravska u STILL projektu sudjeluje sa 15% sufinanciranja kao osnivač.

Nositelj projekta je OŠ E. Kumičića Slatina, partner u Mađarskoj je OŠ Sebastijan Tinody Lantos iz Sigetvara, a partner u Hrvatskoj je Srednja škola Marka Marulića Slatina.

Vrijednost projekta je 249.999.14 €, udio EU je 85%, a 15 % financirat će osnivači škola, odnosno Virovitičko-podravska županija.

Osnovna škola E. Kumičića, kao vodeći partner, imati će budžet od 140.497,00 €, mađarski partner od 99.502,14€, a SŠ M. Marulića budžet od 10.000,00 €. Projekt traje 16 mjeseci.

Osnovni cilj projekta je unapređivanje prekogranične suradnje učenika i učitelja škola u Sigetvaru i Slatini kroz sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima i razvijanje kompetencija koje će podići svijest o zajedničkim prirodnim i kulturnim vrijednostima u granično području te razvijajući osjećaj pripadnosti široj zajednici i regiji.

Tri školske ustanove stvoriti će nove nastavne sadržaje koristeći inovativne pristupe i ICT alate u području sporta – zdravog načina života i očuvanju tradicije kroz razvoj obrtništva te poticanje poduzetništva i poduzetnosti.

U aktivnostima projekta bit će uključeni učitelji OŠ Sebastijan Tinody Lantos iz Sigetvara, učitelji u OŠ Eugena Kumičića iz Slatine i učitelji SŠ Marka Marulića iz Slatine, učenici iz sve tri škole kao i učenici s poteškoćama u učenju i razvoju koji polaze sve tri škole i članovi  Udruge osoba sa invaliditetom Grada Slatine.

To će u praksi značiti da će OŠ Eugena Kumičića Slatina dobit zaštitni sloj na betonskom igralištu od tartana, te iscrtanu mini atletsku stazu, izmijenit će se sve vanjske sprave na igralištu (stative, koševi), obnovit će se sanitarni čvor i garderobe u velikoj dvorani, a za potrebe poticanja učenika za obrtnička zanimanja nabavit će CNC stroj, 3D printer i laserski graver, što će naravno unaprijediti rad na satu tehničkog odgoja. Postojat će veće mogućnosti za raznovrsniji i kvalitetniji rad Učeničke zadruge, a učenicima će se moći ponuditi zanimljive i kreativnije izvannastavne aktivnosti.

Spomenimo da je dr. Miroslav Venus okupljenima održao predavanje na temu ”Važnost bavljena sportom za uspjeh u učenju, kao i podizanje kvalitete za provođenje slobodnog vremena djece i mladih”.

Konferenciji je u ime Grada Slatine prisustvovao Marin Kokorić a u ime Gradske razvojne agencija Slatina Josip Hetrih. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button