DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

OŠ Eugena Kumičića Slatina odobren projekt pod nazivom „STEAM Edukacija za Darovite Učenike“ vrijedan 3.853,00 eura

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu financiranja projekata rada s darovitim učenicima za školsku godinu 2023./2024. Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina odobrilo je projekt pod nazivom „STEAM Edukacija za Darovite Učenike“ u vrijednosti od 3.853,00 eura.

Cilj projekta je pružiti darovitim učenicima 3. i 4. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini poticajno okruženje za istraživanje i razvoj u području obnovljivih izvora energije i STEM disciplina. Kroz radionice, prezentacije te praktičnu primjenu didaktičke opreme poput LEXSOLAR New Energy-Minikita, SET Razlomci i postoci, SET Pametni robotski automobil i Totalni STEAM, učenici će razvijati matematičke, inženjerske i kreativne vještine.

Očekivani rezultati uključuju stjecanje temeljnih znanja o obnovljivim izvorima energije, razvoj matematičkih i inženjerskih vještina te izradu inovativnih projekata. Projekt će pridonijeti dugoročnom razvoju darovitosti učenika i podržati njihovu nadarenost u STEM područjima.

Aktivnosti projekta provodit će Sanela Jukić, učiteljica matematike, koja je ujedno i voditeljica projekta uz suradnju s Rajkom Avirović Gaća, učiteljicom prirode i kemije, Renatom Grahovac, učiteljicom razredne nastave, Željkom Novotni, učiteljicom razredne nastave, Martinom Bukvić, učiteljicom fizike i tehničke kulture i Ivom Matek, psihologinjom.

(mf; Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, Iva Matek, psihologinja)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button