Home / NASLOVNICA / OŠ Eugena Kumičića Slatina odobren novi Erasmus+ projekt – GAME

OŠ Eugena Kumičića Slatina odobren novi Erasmus+ projekt – GAME

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, ove godine odobren je još jedan Erasmus+ projekt, ali ovoga puta unutar Ključne aktivnosti 2 – školska partnerstva, naziva „GAME“ (Generative Application to Manage Education). Projekt je službeno započeo 1. rujna 2019. te ukupno traje 24 mjeseca, a glavni mu je cilj razmjena dobre prakse.
Države koju sudjeluju u projektu su Turska koja je ujedno i koordinator projekta, zatim Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Grčka, Portugal i Latvija.

OŠ Eugena Kumičića odobreno je 23.075,00 eura za provođenje mobilnosti u sklopu projekta u kojima će sudjelovati učitelji i učenici škole, a prva mobilnost planirana je u studenom ove godine na kojoj će sudjelovati dva učitelja i šest učenika.

Tijekom trajanja projekta škola želi educirati i osnažiti učitelje u području  kreativnog i inovativnog načina poučavanja kako bi školu približili učenicima 21. stoljeća. U sklopu projekta integrirat će se raznovrsne igre u različite nastavne predmete s ciljem motiviranja učenika na sudjelovanje u aktivnostima i drugačijeg način poučavanja od dosadašnjeg tradicionalnog,
Isto tako organizirat će se brojni događaji poput Dana društvenih igara, Dana znanstvenih trikova i eksperimenata, a učenici i učitelji će izrađivati i vlastite društvene i didaktičke igre kojima će se također učenike potaknuti na kritičko mišljenje i rješavanje problemskih zadataka kroz igru.
(Mihaela Feldi/Izvor: Silvija Mađarić, koordinatorica projekta)

x

Check Also

„Slatinski vremeplov“ – Nagradni kviz znanja 3. srpnja

Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina pokrenula je 19. svibnja ove ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org