DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

OŠ Eugena Kumičića Slatina ima 5 županijskih prvaka na 65. županijskom natjecanju mladih tehničara

Danas je u Osnovnoj školi August Cesarec Špišić Bukovica održano 65. županijsko natjecanje mladih tehničara na kojemu je nastupilo 89 natjecatelja u 10 različitih kategorija za učenike od 5. do 8. razreda.
Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine osvojili su nevjerojatnih 5 prvih mjesta i time ostvarili pet plasmana na državnu razinu natjecanja mladih tehničara koje će se održati od 2. svibnja do 5. svibnja 2023.g.

Učenici koji su osvojili prva mjesta na županijskom natjecanju mladih tehničara su: Karlo Drokan u elektrotehnici za 8.razred, koji je već četvrti put u nizu izborio nastup na državnoj razini, a prošle je godine bio i osvajač državnog natjecanja, zatim Domagoj Drokan u kategoriji modelarsvo uporabnih tehničkih tvorevina za 8.razred koji je već treći put u nizu izborio nastup na državnoj razini, Luka Vencl u robotskom spašavanju žrtve za 7. razred, Mak Kajzer u kategoriji strojarske konstrukcije za 7. razred i Katja Kovčalija u maketarstvu i modelarstvu za učenike 5. razreda.

Iz slatinske su škole Eugena Kumičića još nastupili i ostvarili odlične rezultate Karla Valent koja je osvojila 6. mjesto u kategoriji graditeljstvo, Leon Poje bio je također 6. u kategoriji obrada materijala, dok je Franjo Ivoš ostvario 2. mjesto u robotskom spašavanju žrtve. U istoj kategoriji Ivan Šantak osvojio je 3., a Armano Libl 4. mjesto.
Mentor svim učenicima je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, Ivan Drokan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button