Home / NAJAVE DOGAĐANJA / U OŠ Eugena Kumičića 21. listopada otvaranje prvog poludnevnog boravka

U OŠ Eugena Kumičića 21. listopada otvaranje prvog poludnevnog boravka

21.  listopada 2016. godine u OŠ Eugena Kumičića biti će održana svečanost otvaranja prvog poludnevnog boravka u Slatini.

U OŠ Eugena Kumičića u Slatini s radom je krenuo poludnevni boravak kojeg organizira Centar za  nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka s ciljem pružanja pomoći djeci u ostvarivanju uspjeha te  snalaženju u školskom, vršnjačkom i obiteljskom okruženju. Tretman poludnevnog boravka u  organizaciji ove udruge u Osijeku se provodi već treću godinu i bilježi odlične rezultate. Primjer  dobre prakse, u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, Centrom za socijalnu skrb Slatina i OŠ Eugena Kumičića, odlučili su prenijeti i u Slatinu.

Ciljana skupina obuhvaćena ovom uslugom su  djeca od 1. do 8. razreda iz OŠ Eugena Kumičića u Slatini. Maksimalni kapacitet poludnevnog  boravaka je 12 korisnika kojima je potrebna strukturirana podrška i pomoć u prevladavanju teškoća s kojima se svakodnevno suočavaju kako bi ostvarili svoj puni potencijal. U poludnevnom boravku  djeca borave svaki dan prije ili poslije nastave. Usluga poludnevnog boravka uključuje pomoć u  učenju, organiziranje provođenja slobodnog vremena, individualni i grupni rad s korisnicima i  njihovim roditeljima, suradnju sa školom i relevantnim institucijama.

Kako bi ovaj projekt zaživio u našoj sredini i kako bi provedba bila uspješna, bit će potrebno  uključivanje cijele lokalne zajednice. Objavljen je i poziv volonterima različitih profila koji bi se  uključili u rad s djecom u poludnevnom boravku, pomagali im u učenju, organizirali radionice ili  sudjelovali u organizaciji slobodnih aktivnosti. Svi oni koji žele svoje vještine i znanja iskoristiti kako  bi unaprijedili kvalitetu života djece u našem gradu, mogu se uključiti u rad poludnevnog boravka  volonterskim angažmanom, podrškom ili donacijom.

 

x

Check Also

U Čađavici povodom Dana općine otvoren Dom udruga

Svi na istom mjestu, svi pod istim krovom. U Čađavici je danas povodom Dana općine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org