DOGAĐANJANASLOVNICA

OŠ E. Kumičića jedan od prioriteta, sigurnost učenika u prometu

Danas je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića posjetio slatinsku Osnovnu školu Eugena Kumičića gdje je s ravnateljicom Božicom Majhen razgovarao o suradnji između Grada i škole posebno oko zajedničke aktivnosti rješavanja problema parkiranja na školskom parkiralištu te sigurnosti djece u prometu i gradu općenito.

Naime OŠ Eugena Kumičića višegodišnji problem nedostatnog parkirališta i gužve na njemu rješavala je na različite načine, odnosno postavljanjem prometnog znaka koji označava pravo korištenja parkirališta samo za djelatnike škole, autobusa koji dovoze i odvoze učenike putnike i dostavna vozila.
Isto tako školski su domari pokušali regulirati promet, roditelji učenika zamoljeni su da ne dovoze svoju djecu na školsko parkiralište, a od početka drugog polugodišta ove školske godine pojačan je nadzor od strane djelatnika Policijske postaje Slatina, kako bi se spriječilo ugrožavanje života učenika zbog nastale prometne gužve.

Kako bi se trajno riješio problem na sastanku se razgovaralo o idejnom projektu kojim bi se proširilo parkiralište, te izgradio dio nogostupa koji bi se spojio s postojećim na prilazu školi kako bi se postigla što veća sigurnost učenika.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o sufinanciranju udžbenika, odnosno školske opreme koju je Grad Slatina učenicima OŠ  Eugena Kumičića, ove školske godine participirao sa 150.000 kuna.

Grad sufinancira i izgradnju nove područne škole u Bakiću s 300.000 kuna, odnosno 150.000 ove godine, a očekuje se da će škola prije početka iduće školske godine biti završena i započeti s radom što će obradovati 25 do 30 mališana koji će tada sjesti u nove školske klupe vlastite škole.

Jedna od tema sastanka bila je i ideja suradnje Grada i škole vezane uz potrebu za osnivanjem Centra izvrsnosti u Slatini, kao i o mogućnosti organizacije produženog boravka djece u OŠ Eugena Kumičića za učenike koji polaze nastavu u prvoj smjeni.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button