DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Orkestar osnovne muzičke škole „Vlado Milošević“ i KUD „Sveti Sava“ iz Banja Luke sinoć u Slatini oduševili dinamičnim nastupima

Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine, organiziralo je sinoć u dvorani POU-a, a u povodu 25.-te godišnjice krovne organizacije srpske nacionalne manjine, koja okuplja manjinska vijeća ali i druge organizacije koje su važne za ovu manjinsku zajednicu, nastupe orkestra osnovne muzičke škole „Vlado Milošević“ i KUD-a „Sveti Sava“ iz Banja Luke.   

Iako su, opravdano, zbog  velike gužve na hrvatsko-bosanskoj granici, kasnili više od sat vremena,  isplatilo ih se čekati.

Igor Pavković, zamjenik župana VPŽ otvorio je sinoćnji događaj pozdravnim riječima, kako publici tako i počasnim gostima i naravno glazbenim gostima iz Banja Luke. Potom se na pozornicu popeo saborski zastupnik i izaslanik SNV-a Boris Milošević i također uputio prigodne riječi ovom svečanom prigodom.

Nakon uvodnih riječi, nastupi su mogli započeti.

Damir Jovanić, direktor muzičke škole „Vlado Milošević“ iz Banja Luke zahvalio je na strpljenju zbog njihova kašnjenja a tada su na pozornicu kročile noge mladih članova KUD-a  „Sveti Sava“. Predstavili su se gluhim glamočkim kolom i vlaškim igrama. Orkestar harmonika osnovne muzičke škole „Vlado Milošević“, uz dirigiranje Aleksandra Tripkovića se predstavio spletom narodnih pjesama.

Radi se o redovnom, dobro uvježbanom programu koji spomenuti gosti izvode na svojim brojnim gostovanjima pa je tako bilo i na ovom sinoćnjem, inače spomenutom orkestru, prvom izvan granica Bosne i Hercegovine. KUD „Sveti Sava“ se može pohvaliti brojnim nastupima na festivalima diljem Europe.

Pozornicom su, od početka do kraja, svojim izvedbama koje su samo nizali, nadmoćno dominirali gosti, tako da je prebrzo došao kraj programa. Publici se ponovno kratko obratio Damir Jovanić, zahvalivši im na pažnji i potom odjavio program.

Zanimljivo i lijepo je bilo vidjeti mlade ljude, naravno pod vodstvom iskusnih profesionalaca, kako se s puno žara, ljubavi i volje bave folklorom i zahvaljujući spomenutom puno pozitivne energije prenose i na sve one koji gledaju njihove nastupe.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button