DOGAĐANJANASLOVNICA

U organizaciji Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ održan Memorijal “Stjepan Stevo Eri”

Na slatinskom Bajeru jučer je u organizaciji Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održan Memorijalni turnir ”Stjepan Stevo Eri”.

Tom prilikom predjednik Udruge Dragan Lacković rekao nam je:

– “Održali smo danas memorijalno natjecanje “Stjepan Stevo Eri” u sjećanje na njega, a ovom prigodom obilježavamo i Dan Hrvatske vojske. Održali smo natjecanja u tri discipline: visećoj kuglani, beli i lovu ribe udicom na plovak. Ovom prvom memorijalu odazvalo se 10 udruga. Nastojati ćemo da ovo okupljanje postane tradicija te da svake godine s ponosom istaknemo ime našeg suborca Stjepana i podsjetimo na žrtvu koju je za domovinu položio on ali i brojni drugi naši poginuli ili ranjeni suborci.

Želim se zahvaliti Gradu Slatini tj. gradonačelniku Ivanu Roštašu i pročelniku Radenku Paviću za podršku dosadašnjem radu Udruge. Zahvaljujem se i Gradu Virovitici, vinariji Stari podrum, Drvo-trgovini Slatina i ŠRU Klen Slatina koji su također pomogli u organizaciji ovog Memorijala.”

Spomenimo i rezultate. U visećoj kuglani prvo je mjesto zauzela ekipa HVIDR-e Slatina, druga je bila ekipa UHDDR Sladojevci, a treći Klub PTSP Nova Bukovica. U lovu ribe udicom na plovak najuspješnija je bila ekipa Udruge veterana vojne policije VPŽ, druga je bila ekipa HVIDR-e Slatina dok je treće mjesto zauzeal ekipa UHDVDR Slatina. U kartanju bele najbolji je bio dvojac Beli i Crni iz ekipe HVIDR-e Slatina, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe Udruge veterana vojne policije VPŽ.

U ukupnom ekipnom poretku najbolja je bila ekipa HVIDR-e Slatina.

Medalje najuspješnijim ekipama uručili su gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš i načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić dok je pehar za najuspješniju ekipu u ukupnom poretku uručio je nećak poginulog Stjepana Erija, Ivan Eri.

Druženje je nastavljeno na ručku za sve sudionike i goste u prostorima ŠRU Klena Slatina. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button