DOGAĐANJANASLOVNICA

OPROŠTAJNA MISA PREČ. NIKOLE JUŠIĆA

Vašiček: Radili ste i iznad svojih mogućnosti te ostavili nemjerljiv dubok materijalni i duhovni trag

Misnim slavljem na svetkovinu Preobraženja Gospodinova u župnoj crkvi bl. Ivana Merza župnik preč. Nikola Jušić zvanično se oprostio od svojih župljana uoči odlaska na dužnost upravitelja Župe sv. Josipa, u Đurđenovac.

Toplim riječima u ime svih župljana svome dugogodišnjem župniku na odlasku obratio se Dario Vašiček, podsjećajući na neumorno župnikovo ustrojavanje župne zajednice i gradnju predivne crkve.

– Zajedno s vama gledali smo iz dana u dan kako ona raste. Mi smo gledali pridonoseći prema svojim mogućnostima, a vi ste radili i iznad svojih mogućnosti. Brinuli ste o financijama, povlačili za rukav moćnike, ganjali umjetnike, tražili obrtnike, a sve to kako bi crkva zadobila današnji izgled.

Podsjetio je Vašiček i na prvu svetu misu, na Veliki četvrtak, 14. travnja 2014. godine, u tek pokrivenoj crkvi bez vrata i prozora, na nabavu zvona, na proslavljene mlade mise i na sve što je župnik obavljao kao da je član mnogih obitelji. Zahvalio je na tome u ime svih župljana i cijeloga grada Slatine, u kome je preč. Jušić ostavio nemjerljiv i dubok, ne samo materijalni, nego još više duhovni trag.

– Oprostite sve namjerne i nenamjerne pogreške, sa sobom ponesite sve ono lijepo. Uvjereni smo da će vam Gospodin dobar sudac dati vijenac pravednosti i nagraditi vas mnogostruko za sve dobro učinjeno u ovoj crkvi i ovoj župnoj zajednici, neka vas i vaše djelovanje u novoj župnoj zajednici prati molitva i zagovor bl. Ivana Merza i blagoslov Djevice Marije Majke svećenika – rekao je Dario Vašiček.

Vidljivo potresen emotivnim riječima svojih župljana, preč. Jušić rekao je: “Sve ono što se dogodilo prepustimo Božjem milosrđu, Božjoj dobroti, gajimo u srcu zahvalnost za ono što je Božje djelo o svakome od nas. Mnogo puta morao sam se boriti sam sa sobom, a i s kojekakvim drugim situacijama, da bi se održalo dostojanstvo svećenika i Župe. Nisam nikoga namjerno htio povrijediti, nego sam tražio put istine, zahtijevajući da jedni prema drugima, napose prema Bogu, budemo iskreni i otvoreni. Povjeravam vas ljubavi i brizi novog župnika”, rekao je župnik Jušić, zahvalivši svima za suradnju i dobrotu, i moleći oproštaj ako je nekoga povrijedio svojom gestom ili rječju.

Župniku na odlasku u ime svih župljana mala Marta Vašiček uručila je buket cvijeća, a članovi Ekonomskog vijeća Ivan Vučinac, Mato Miličić i Dario Vašiček prigodne darove. Nakon svete mise priređen je prigodni domjenak i druženje za sve župljane ispred crkve.
(Petar Žarković, Glas Slavonije/Foto: Petar Žarković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button