DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Oproštaj još jedne generacije slatinskih srednjoškolaca

Danas je u Slatini svoj posljednji zbogom srednjoj školi uputila još jedna generacija maturanata Srednje škole Marka Marulića i Industrijsko obrtničke škole. Kada se govori o tom posljednjem danu škole u životu maturanata posljednjih nekoliko godina u naše se društvo ”ušuljala” riječ norijada. A tu ovogodišnju Norijadu iliti Dan maturanata slatinskim srednjoškolcima organizirao je Savjet mladih Grada Slatine, naravno, uz bezrezervnu podršku Grada Slatine.

Norijada je započela okupljanjem maturanata ispred SŠ Marka Marulića. Tamo  su formirali kolonu kojoj su se pridružili nastavnici, razrednici, ravnatelji i članovi Gradskog savjeta mladih. Uz nezaobilazne zaglušujuće tonove stotina zviždaljki i pokoje kapljice vode iz plastičnog ”naoružanja” ista je u pratnji policije krenula od tržnice preko Trga Ruđera Boškovića glavnom prometnicom u smjeru centra, a zatim i do zgrade gradske uprave. Tamo su se maturantima prigodnim riječima obratili Maja Fumić koordinatorica za mlade kao predstavnica Grada Slatine i Goran Kizivat predsjednik Savjeta mladih Grada Slatine čestitajući im pri tom završeno srednjoškolsko obrazovanje, ali i zaželjevši sreću u daljnjem školovanju odnosno pri izboru životnog poziva. Nakon te male svečanosti svi zajedno uputili su se na staroškolsko igralište gdje je tek započela prava fešta uz taktove i glasne basove glazbe puštane i miksane od strane DJ Inity-a.

Ono što se ne može propustiti naglasiti podatak je da je iz godinu u godinu sve manje mladih u Slatini. U usporedbi s prošlogodišnjom generacijom maturanata  ove je godine zabilježen praktički cijeli jedan razred manje…

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button