DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

OPG Vengert furiozno do titule

Fantastični OPG Vengert ”uništio” je finale turnira igrom praktički bez i jedne greške, a slično su učinili i Baksuzi svojim protivnicima u finalu veteranske konkurencije.

Finalni dan turnira otvorila je kategorija U – 17, a tu su dečki zvučna imena Jazavci u drugom poluvremenu ne samo preokrenuli rezultat već i do konca dobrano napunili mrežu momčadi Zoki i tako zasluženo došli do pobjedničkog pehara. Joga bonitos je uzeo broncu dominantnom predstavom protiv Zrinskog.

Baksuzi MK Respect su savršeno tempirali formu i najbolje ostavili za kraj. Suverenim pobjedničkim gardom začinjenim dodacima iz šarolike lepeze visoke individualne klase, ovog puta Ostojića i  Crvenke, itekako su zaslužili ”respect” potpuno nemoćnih članova Autoservis Ine. U utakmici za 3. mjesto veterani Vegeške uspjeli su u posljednjim sekundama iščupati remi protiv Pomala no na penalima im nije bilo spasa.

Treba li uopće spominjati da se i večeras prepuna dvorana dobrano tresla. Organizatori članovi MNK Slatina dobro su zasukali rukave kako bi sve prošlo na visokoj razini, a za finalni dan bilo je tu i podosta iznenađenja za svoju vjernu publiku. Tombola, razne igre, moćan light show pri najavi finala, ali i spektakularni vatromet za pobjednike, sve je to dalo poseban štih ovom nezaboravnom velikom finalu.

Mladi dečki Errora zasluženo su uzeli broncu mada su imali itekako opasne protivnike u momčadi prepunoj iskustva Fontani. Error se ne mora plašiti za budućnost jer ona je tek pred njima. Ti dečki imaju sve, preostaje im samo malo posložiti glave i ako uspiju u tome nema sumnje da će u dogledno vrijeme ne jedna nego nekoliko pobjedničkih kanti završiti u njihovim rukama.

OPG Vengert je protutnjao finalom. Osveta se najbolje servira hladna, a izgleda da su to itekako dobro znali Vengertovci. Jedini poraz u prvoj fazi turnira priuštila im je upravo Letnica Petrinja, a u 40 minuta finalne utakmice ne samo da su dočekali tu sportsku osvetu nego su je i pojačali s dodatnim kamatama. Letnica je, na žalost svojih ponovno brojnih navijača, jednostavno izgorjela u želji da osvoji turnir. Već prve minute dale su obrise neočekivanog epiloga. Naime očekivala se repriza prve utakmice gdje su nijanse odlučivale o pobjedniku no tu već od tih spomenutih prvih minuta terenom u skladu s imenom gospodario je OPG Vengert. Prvo je Vratković zaledio dvoranu, da bi neponovljivi Ninčević nastavio raditi ono što je radio protivnicima tijekom cijelog turnira – bacati ih u očaj, a pobjedničku priču zaključio neumoljivi Radinković.

Nagrade najboljim momčadima uručili su župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement. Također nagrade su dodjeljivali i članovi uprave MNK Slatina. Osim momčadi i najboljih pojedinaca priznanjima su nagrađeni i suci turnira Goran Loparac, David Rakitničan, Tomislav Valent i Hrvoje Selenić. Priznanja su završila i u rukama medijskih predstavnika koji su pratili turnir od prvog do posljednjeg dana, a dobili su ih Dragutin Fišli (Domovina net/Icv) i Damir Jukić (Radio Slatina).

Damir Jukić

8.1.

Rezultati:

U – 17:

Za 3. mjesto: Zrinski Nova Bukovica – Joga bonitos 1:5

Finale: Jazavci  – Zoki 4:1

Najstrijelac: Dominik Tomić (Joga bonitos)

Najgolman: Antonio Eršegović (Jazavci)

Najigrač: David Rastović (Jazavci)

 

 

Veterani:

Za 3. mjesto: Pomalo – VGŠK 2:2 (5:4-6m) (Kokoška, Podmanicki/Kurjančić, Feketija)

Finale: Autoservis Ino – Baksuzi MK Respect 1:5 (Jaković/Trupina, Ostojić, Crvenka 2, Vurdelja)

Najstrijelac: Danijel Podmanicki (Pomalo)

Najgolman: Jurica Kraljik (Baksuzi MK Respect)

Najigrač: Samuel Spudić (Baksuzi MK Respect)

Fair play momčad turnira: Čađavica veterani

 

Seniori:

Za 3. mjesto: Error 404 Knauf Ljubas – Klas agro CB Fontana 4:2 (Dom.Bogati, Zdelar, Kizivat 2/Bihar, Bubaš)

Finale: OPG Vengert – Letnica Petrinja 7:2 (Vratković, Ninčević 2, Radinković 2, Banović, Čović/Duvnjak, Majić)

Najstrijelac: Domagoj Ninčević (OPG Vengert)

Najgolman: Matija Demić (Letnica Petrinja)

Najigrač: Domagoj Ninčević (OPG Vengert)

 

  1. ZMNT Slatina 2022/2023

Finale – seniori

OPG Vengert                     7

Letnica Petrinja                2

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Loparac i Rakitničan.

OPG Vengert: Banović 1, Čavić, Jozić, Čović 1, Šantić, Rupčić, Vratković 1, Radinković 2, Ognjenović, Ninčević 2, Mijić, Kratzl

Letnica Petrinja: Demić, Gršić, Majić 1, Badrov, Duvnjak 1, Gaši, Pavlović, El Saleh

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button