NASLOVNICAOPĆINE

U Općini Sopje održan sastanak u vezi sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška faza 2

Nastavno na prethodni sastanak, koji je održan 2.veljače u maloj dvorani Općine Sopje, privremeni pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, gospodarstvo i EU fondove Dario Ripli sa suradnicom održao je drugi radni sastanak s budućim korisnicima sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška. Prisutne poljoprivrednike i stručne predavače na početku je pozdravio načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Na prvome sastanku OPG-ovce su upoznali sa novim situacijama, najavama natječaja, cijeni korištenja sustava, te otvorili raspravu na kojoj su se detektirali realni problemi. No, predstavnici županije na čelu sa dožupanom Darkom Žužakom, koja je i vlasnik sustava, te Siniša Hrgović, kao predstavnik savjetodavne službe, predstavili su modele koji bi potencijalnim korisnicima bili prihvatljivi.

Kao što je bilo i najavljeno, potvrđeno je da će korištenje sustava biti besplatno prvu a moguće i iduću godinu, što je svakako mali poguranac za lokalno stanovništvo koje svoja zemljišta koristi u sustavu navodnjavanja. Drugi radni sastanak organiziran je namjeri da se privatne korisnike parcela na području sustava navodnjavanja u drugoj fazi upozna s novostima, te dogovore postupci za daljnji razvoj projekta.

Tako je korisnicima predstavljen problem rješavanja imovinsko-pravnih odnosa , odnosno davanja prava služnosti duž sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška faza 2, koji se u što kraćem roku treba riješiti. Druga faza sustava trebala bi se prostirati na 568 hektara, a predstavnici iz županije upoznali su prisutne i o terminima natječaja putem kojih je moguće povlačenje sredstava za opremanje sustava. Na kraju, dogovoren je još jedan sastanak na kojem bi trebali biti prisutni i budući potencijalni otkupljivači. (Izvor: Općina Sopje)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button