NASLOVNICAOPĆINE

Općini Sopje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje projekta izgradnje ceste u Novačkoj Đoti

Danas (srijeda) je na adresu Općine Sopje stigla sjajna vijest. Naime, Općini Sopje je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, odobreno sufinanciranje izgradnje ceste u Novačkoj Đoti u visini od 265.000,00 eura.
 
– Ne mogu se sjetiti kad sam bio sretniji zbog nekog projekta do danas. Jedan projekt o kome se puno raspravljalo i pokušavao naći model financiranja je bio trn u oku barem 20 godina za Općinu Sopje. Odrađeni su brojni sastanci, poslane brojne molbe i sve do danas nismo imali konkretno i opipljivo rješenje za jedinu neasfaltiranu cestu na području naše općine, onu u Novačkoj Đoti. Moram napomenuti da je to drugi po veličini, iza Dječjeg vrtića “Bambi”, samostalni projekt Općine Sopje u povijesti, vrijednosti oko 3.3 milijuna kuna, dok je dužina ceste 1661, 29 metara. Danas smo dobili obavijest i poziv na uručenje ugovora o sufinanciranju u vrijednosti 2 milijuna kuna (265.000,00 eura) i s time se završava strateški ciklus realizacije onih najvećih i najočekivanijih projekata. Ovaj projekt će biti sufinanciran Programom podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Na kraju želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na ovom programu Slavonije, Baranje i Srijema putem kojeg smo jedino i mogli dobiti ova velika sredstva, kao i resornom ministarstvu koje uvijek uvelike pomaže i prati Općinu Sopje u svim projektima važnim za podizanje standarda i kvalitete života naših stanovnika, te našoj regionalnoj agenciji VIDR-a koja uvijek spremno uskoči kada pripremamo velike projekte. Nakon potpisivanja ugovora, koje će biti u petak, slijedi pravi posao i priprema nabave kako bismo što prije krenuli s realizacijom ovog strateški važnog projekta – izjavio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.
(adf, Foto: Općina Sopje)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button