NASLOVNICAOPĆINE

Općini Čađavica odobreno 561.000,00 eura za projekt ”Zaželi za sve u općini Čađavica-faza 4”

Sukladno objavljenom natječaju ”Zaželi-prevencija institucionalizacije” u okviru programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” za povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi,  uz savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi projekta Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA), Općina Čađavica u rujnu prošle godine prijavila je projektni prijedlog pod nazivom ”Zaželi za sve u općini Čađavica-faza 4”. 
 
Odluku o financiranju navedenog projekta 7. ožujka 2024. godine donijelo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kojom se Općini Čađavica odobrava maksimalan iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 561.000,00 eura. 
 
Danas (ponedjeljak) je u prostoriji Velike vijećnice Osječko-baranjske županije u Osijeku održano potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za poziv ”Zaželi-prevencija institucionalizacije” na kojem je nazočio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. 
 
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021.-2027.,  kodni broj SF.3.4.11.01.0573, potpisan je s jedne strane od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zastupanog po ministru Marinu Piletiću, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije zastupanog po ravnatelju Anti Lončaru, te s druge strane Općine Čađavica kao korisnika bespovratnih sredstava zastupane po općinskom načelniku Mirku Rončeviću.
 
Projekt će trajati 36 mjeseci, a cilj ovog projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 70 starijih osoba s područja općine Čađavica uz zaposlenje 11 pružatelja usluga.
mf (adf; Općina Čađavica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button