DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Općina Sopje – završen projekt rekonstrukcije i dogradnje zgrade javne i društvene namjene u naselju – VATROGASNO SPREMIŠTE U NASELJU VAŠKA

DVD Vaška dobila je nove prostorije nakon realizacije radova na izgradnji vatrogasnog spremišta. „Ovaj projekt je bio u najavi već neko vrijeme i strpljivo smo dočekali natječaj na kojem je ova vrsta projekata prihvatljiva za sufinanciranje. I ovoga puta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pokazalo se kao pouzdan partner, te je izdvojilo za potrebe sufinanciranja 250.000,00 kn.

Ostatak vrijednosti do 611.869,38 kn  bilo je osigurano u proračunu općine Sopje. Kako vatrogasci u Vaškoj nikada nisu imali adekvatne uvjete i prostorije dali smo se u izradu projektne dokumentacije koja je bila preduvjet za daljnje radnje. Vjerujem da će izgradnja ovog objekta koji je izgrađen u produžetku mjesnog doma biti poticaj za novu generaciju mladih vatrogasaca, ali i da će mještani napokon, ovom obnovom, dobiti sanitarni čvor koji se dosad koristio u sklopu prostorija osnovne škole.

Nadam se da će vatrogasci biti aktivni, kao i mještani Vaške koji imaju brojne ideje kako promijeniti lice naselja s novim projektima.“ – zaključio je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button