DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINE

Općina Sopje proslavila Dan općine, blagdan sv. Florijana

U povodu Dana općine Sopje, blagdana sv. Florijana, jučer (četvrtak) je u sopjanskom mjesnom domu održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Sopje. Uoči sjednice odana je počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i upaljenih lampiona uz spomen ploču kod Zdenca života u središtu Sopja. Počast su odali vijećnici Općinskog vijeća općine Sopje predvođeni predsjednikom Sinišom Hrgovićem, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, kao i brojni mještani. Molitvu je predvodio sopjanski župnik vlč. Stjepan Škvorc.
 
Svečana sjednica je započela intoniranjem hrvatske himne i odavanjem počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, nakon čega je sve nazočne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović.
 
– Pozdravljam ovdje prisutnog izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora republike Hrvatske i saborskog zastupnika Josipa Đakića, pozdravljam i našeg župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, pozdravljam sve gradonačelnike, sve načelnike s područja naše županije sa svojim izaslanicima, i naravno našeg domaćina načelnika Općine Sopje Berislava Androša, a svakako pozdravljam vas mještanke i mještane općine Sopje, sve predstavnike udruga, sve predstavnike političkih stranaka, sve vas gospodarstvenike, poljoprivrednike, OPG-ovce, hvala vam što ste večeras došli na ovu našu svečanu sjednicu povodom Dana općine. Na kraju se moram zahvaliti svojim vijećnicama i vijećnicima s kojima imam jako dobru suradnju, zahvaljujem se i svim djelatnicima Općine Sopje koji marljivo rade na dobrobit svih vas mještana. Svi mi radimo na dobrobit mještana kako bi maksimalno brzo, maksimalno kompetentno i maksimalno uredno po zakonu mogli participirati te iskoristiti sve ono što nam se pruža za boljitak naše općine. Svim našim stanovnicima želim sretan Dan općine – rekao je Hrgović.
 
O projektima koji su provedeni u proteklom razdoblju i onima koji su u planu, nakon pozdravnih riječi, govorio je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 
 
– Poštovane dame i gospodo ja vas sve skupa pozdravljam u ime Općine Sopje i svoje osobno. Svake godine, na blagdan sv. Florijana, održavamo svečanu sjednicu i mislim da je ovo prilika za jedan kraći osvrt na ono što se događalo u proteklom periodu. Mi smo u proteklom periodu sufinancirali rad Crvenog križa, prijevoz učenika, nabavljamo radne bilježnice i druge potrepštine za osnovnoškolce, financiramo rad vrtića s kojom mjerom olakšavamo roditeljima boravak djece u vrtiću, nadalje i prošle godine smo imali stavku za održavanje nerazvrstanih cesta, zatim naknadu za novorođenčad, povećali smo iznos za stipendiranje svih naših studenata, darivali smo djecu za sv. Nikolu, isplatili smo božićnice i uskrsnice svim našim mještanima u potrebi, sufinanciramo ekskurzije za naše školarce, te sufinanciramo rad Veleučilišta u Virovitici. Od nekih, kako bi rekao opipljivijih infrastrukturnih projekata, i tu smo bili dosta aktivni prošle godine i gledali smo da svaki taj projekt bude sufinanciran iz nekog natječaja, kako bi što manje izdvojili iz proračuna. Što se tiče tih projekata, odradili smo krovište na domu u Josipovu, krovište u Gornjem Prijedrevu, uredit ćemo vatrogasno spremište u Vaškoj, sagradili smo multifunkcionalno igralište u Sopju koje privlači sportaše i iz Sopja i iz šire okolice. Ono što nam slijedi u vrlo bliskoj budućnosti je uređenje svlačionica na nogometnom igralištu u Grabiću, u Španatu uređenje krovišta i fasade na mjesnom domu, nadstrešnice kod igrališta na nogometnim igralištima u Josipovu i Vaškoj, fasada na mjesnom domu u Josipovu, u Novoj Šarovci ulaganje u sportsku infrastrukturu, a u Sopju mislimo postaviti pametnu stanicu za električne bicikle, nadalje u planu je jedan veliki projekt a to je širokopojasni internet koji provodimo s našim partnerima putem kojeg će se dobiti usluga brzog interneta za sve naše stanovnike, i nadalje ćemo provoditi programe za naše mlade obitelji, a ono što nam polako kuca na vrata je zakup poljoprivrednog zemljišta i ovim bi putem obavijestio sve naše poljoprivrednike da se polako pripremaju sa svojim programima i da spremno dočekaju natječaj te najavljujem da će se edukacija u svezi toga održati 26. svibnja u 11 sati u ovom domu. Na kraju, svima koji su potpomogli naš rad jedno veliko hvala, a svim mještankama i mještanima općine Sopje želim sretan Dan općine i blagdan sv. Florijana – izložio je načelnik Androš. 
 
Čestitke povodom Dana općine Sopje, stanovnicima općine Sopje uputili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić te naglasili kako će Općina Sopje i načelnik Androš i nadalje imati njihovu bezrezervnu potporu u nastojanjima da ovu, već naprednu općinu učine još boljim mjestom za život svih njenih stanovnika. 
 
Na kraju svečane sjednice, predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović i općinski načelnik Berislav Androš uručili su plakete zaslužnima za napredak i promociju općine Sopje u prošloj godini. Srebrna plaketa je otišla u ruke Lovačke udruge Fazan Kapinci-Sopje, a Zlatne plakete su dobili NK Podravac Spoje za osvajanje prvog mjesta 1. ŽNL VPŽ u sezoni 2021./2022. i sportski ribolovac Mario Matić koji će kao član hrvatske reprezentacije do 25 godina sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Portugalu u srpnju i kolovozu ove godine. U ime laureata na dobivenim nagradama zahvalio se ribolovac Mario Matić.
(nm/adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button