NASLOVNICAOPĆINE

Općina Sopje prijavila projekat rekonstrukcija „Športsko rekreacijskog centara Sopje“ vrijedan oko milijun eura

Općina Sopje je na Mjeru M07 ”Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Podmjera 7.4 ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” prijavila je projekt Sportske građevine ”Rekonstrukcija građevine športsko-rekreacijske namjene”; ”Športsko rekreacijski centar Sopje”.

Vrijednost same građevine je gotovo milijun eura i u potpunosti bi trebala biti financirana sredstvima Europske unije. Očekivani rezultat ovog projekta je rekonstruirana Športsko-rekreacijska građevina čija rekonstrukcija omogućava odvijanje sportskih aktivnosti, umjesto na dosadašnjih neadekvatnih 147,94 metara kvadratnih postojeće građevine i 49,98 metara kvadratnih nadstrešnice,  na suvremenih 708,08 metara kvadratnih građevine sa sjedištima i na 1.500 metara kvadratnih uređenog borilišta.

Rekonstruirana građevina je u skladu sa Zelenim planom (obnovljivi izvori energije), a ulaganje se provodi u JLS koja prema indeksu razvijenosti spada u prvu skupinu.

Svrha projekta je stvaranje uvjeta kvalitetnijeg bavljenja sportom, privlačenje više djece i mladih na sportsku aktivnost i druženja, omogućavanje organizacije kvalitetnijih događanja i time obogaćivanja sportskog i društvenog života lokalnog stanovništva. Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sportske građevine doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva u ruralnom području, a posebno mladima. Projektnu prijavu, u suradnji s Općinom Sopje, izradio je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

– Prije svega želim napomenuti da je na ovu mjeru bilo moguće prijaviti projekte za nekoliko namjena. Općina Sopje u nekoliko prethodnih godina ulagala je u mjesne domove, kao i u vatrogasni dom u Sopju. I to su iznosi projekata koje je Općina, uz sufinanciranje ministarstava, uspjela realizirati. Ono što je specifično za ovaj natječaj je iznos sufinanciranja koji seže do milijun eura i upravo stoga nismo htjeli prijavljivati neke projekte koji su druge namjene, a za koje bi ionako imali prostora prijaviti na resorna ministarstva. Projekt  ”Športsko rekreacijskog centara Sopje” trebao bi biti ogledni primjer ulaganja u sport i zdrav način življenja. Nadamo se da ćemo dobiti zeleno – istaknuo je općinski načelnik Berislav Androš.
mf (df/Foto: Općine Sopje)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button