DOGAĐANJANAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

Općina Sopje ovog vikenda slavi svoj dan

”Dođite u Sopje ovog vikenda proslaviti s nama Dan općine Sopje!” – poziv je načelnika Berislava Androša svim slušateljima Radio Slatine

Danas je u programu Radio Slatine gostovao načelnik Općine Sopje Berislav Androš. Došao je načelnik najaviti program kojim će Općina obilježiti svoj dan. Sam Dan općine Sopje bio je 4. svibnja na blagdan sv. Florijana inače i zaštitnika ove općine. Tog dana održana je prigodna svečanost kada su lokalni vatrogasci prošli u povorci kroz Sopje te na kraju položili vijence kod spomenika zaštitniku mjesta i općine. Upravo zato što je to bio radni dan u općini su odlučili glavninu programa obilježavanja održati ovog vikenda. Danas (petak, 6. svibnja) će tako u 19 sati početi svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sopje, a netom prije iste u 18 sati održat će se i prva sjednica nedavno utemeljenog općinskog Savjeta mladih. Velika fešta održat će se sutra (subota, 7. svibnja) na rijeci Dravi, točnije na šetnici na Dravi kod Sopja. Tamo će već u 9 sati započeti Ribarski dan, a u sklopu istog održat će se i likovna kolonija. Svoj doprinos Ribarskom danu dati će šest lokalnih udruga koje  će za sve posjetitelje pripremiti fiš i šarana na rašljama, a kako bi ugođaj bio potpun Dravom će i odjekivati zvuci tamburica. U 10 sati u Sopju će početi malonogometni turnir za mlađe kategorije. Tematsko predavanje (18 00) u organizaciji Savjeta mladih održat će u prostorima doma Tomislav Leko, a za večernje sate načelnik je najavio dvije kino projekcije koje će se također održati u prostoru doma. Dugometražni crtić za djecu i mlade na rasporedu je od 19 sati, a akcijska komedija za nešto starije od 21 sat.

Nedjelja (8. svibnja) pak donosi dva velika događaja, tradicionalnu ”Bošporijadu” i 75. obljetnicu Nogometnog kluba Podravac. Sedmo izdanje Bošporijade na kojoj će i ove godine osim brojnih domaćih ekipa sudjelovati i gosti iz Mađarske počet će u 15 sati, a prvenstvena utakmica između slavljenika Podravca i Bratstva iz Gornjeg Bazija kojom će započeti velika godišnjica sopjanskog nogometnog kluba u 17 sati.

Također iskoristio je Androš i ovu prigodu kako bi svim mještanima još jednom čestitao Dan općine.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button