NASLOVNICAOPĆINE

Općina Sopje nastavlja s prijavama na razne natječaje

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš je jučer (patak) boravio u Zagrebu gdje je u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade potpisao ugovor o sufinanciranju projekta “Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Bambi”. Navedeni projekt će Središnji državni ured za demografiju i mlade sufinancirati u iznosu od 15.084,57 eura. 

Načelnik Androš posjetio je i Ministarstvo hrvatskih branitelje i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
 
– Odlazak u Zagreb iskoristio sam za posjetu nekoliko ministarstava. Za početak, potpisao sam ugovor o sufinanciranju za “Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Bambi”. Obzirom da nam je ovo četvrta uzastopna godina u kojoj smo dobili sufinanciranje, opredijelili smo se za polovicu iznosa sufinanciranja kako bismo ostvarili dovoljan broj bodova. Zahvalio bih se Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što su prepoznali naš cilj ulaganja u mlade, a na nama da povjerenje opravdano i ove godine. U Ministarstvu hrvatskih branitelja predao sam dokumentaciju za projekt pristupa zgradi osobama s invaliditetom, a radi se o ulaganju u zgradu Kulturnog centra u Sopju čije će prostorije koristiti naša novoosnovana braniteljska udruga, Općinski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sopje. I na kraju, dostavio sam dokumentaciju o trenutnoj situaciji u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za projekt izgradnje ceste u Novačkoj Đoti. Taj je projekt pri kraju, a po najavama izvođača radova, asfaltiranje možemo očekivati idući tjedan. Svi radovi na području općine idu svojim tokom i u zadanim i ugovorenim vremenskim okvirima. Uskoro otvaramo još nekoliko natječaja za naše projekte, no o tome ću više kad bude vrijeme za to. I na kraju, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske na ogromnim iznosima sufinanciranja za naše projekte u proteklih nekoliko godina – izjavio je načelnik Androš. mf (adf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button