GOSPODARSTVONASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA SOPJE: Naselja Kapinci i Vaška uskoro će dobiti plin

Danas je u prostoru Općine Sopje održan radni sastanak uoči uvođenja u posao izgradnje distribucijskog plinovoda u naseljima Kapinci i Vaška. 
 
Sastanku su nazočili investitori HEP Plina d.o.o. Osijek na čelu sa Željkom Kubatkom, te vlasnik tvrtke izvođača radova Kograd Pitomača Ivan Kostelac sa suradnicima i načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 
 
Na početku je goste pozdravio načelnik Berislav Androš.
 
– Prvo bih vam poželio dobrodošlicu u općinu Sopje. Zanimanje stanovnika naselja Kapinci i Vaška za priključke na plinovod postoji i vjerujem da će priključaka biti dosta kada se plinovod izgradi. Bilo je dosta upita mještana o tome kada će krenuti izgradnja plinovoda za ta dva naselja, jer već oko tri godine najavljujemo plinofikaciju. Eto, sve što je potrebno za početak radova smo ishodili i radovi mogu početi. Općina Sopje je tu da pomogne izvođaču radova ako dođe do nekih problemu na terenu, – istaknuo je načelnik Androš. 
 
Ovom investicijom vrijednom 2.422.196,00 kuna, povezat će se plinovod od Sopja do Novaka, čime će stanovnici Kapinaca i Vaške dobiti plin, a dužina plinovoda je oko 14 000 metara. 
 
Nakon sastanka, investitori, izvođači radova i načelnik Općine Sopje obišli su ulaz u naselje Novaki gdje je su već počele pripreme za radove koji će početi u ponedjeljak. Rok za izgradnju navedenog plinovoda je osam mjeseci.
(nm/adf; Foto: D. Fišli)
 
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button