DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEPOLITIKARADIO EMISIJE

Općina Sopje iz godine u godinu podiže letvicu

Danas je u programu Radio Slatine gostovao Berislav Androš, načelnik Općine Sopje.

Kraj godine idealno je vrijeme za podvući crtu i napraviti inventuru, a upravo je to pred slušateljima učinio ovaj mladi djelima itekako uspješni načelnik o svemu odrađenom na prostoru navedene općine.

Bez obzira na brojne nepovoljne okolnosti koje je sa sobom donijela globalna pandemija, Općina Sopje uspjela je realizirati gotovo sve što je zacrtala u godišnjem planu. Upravo je jučer (22. prosinca) održano Općinsko vijeće gdje su vijećnici usvojili 3. rebalans proračuna za 2021., a po kojem je realizirano 13 milijuna kuna. Za narednu godinu izglasan je proračun u visini od čak 17 milijuna kuna.

Između brojnih projekata koji se tiču poboljšanja infrastrukture i općih uvjeta života stanovništva općine, izdvojit ćemo izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata u Novoj Šarovki, Josipovu i Vaškoj. Za potrebe uređenja doma i svlačionica u Novoj Šarovki utrošeno je 2 milijuna kuna dok je izgradnja novih svlačionica u Vaškoj i Josipovu koštala također 2 milijuna kuna, po milijun za svaki objekt. Ove godine općina je u cijelosti riješila stavku plaćanja izgradnje ceste Kapinci–Josipovo puštene u rad 2020. godine. Izgradnja te dionice iznosila je ukupno 3 milijuna kuna. Taj projekt odrađen je zajednički sa Županijskom upravom za ceste koja je podmirila 1, 5 milijuna kuna, a općina drugu polovicu.

S punim pravom pohvalio se načelnik otvaranjem dječjeg vrtića koji je zaživio punim plućima još u drugom mjesecu tekuće godine, a čije održavanje i rad iziskuje 850.000,00 kuna godišnje. Krenulo se u adaptaciju i rekonstrukciju stare zgrade općine u Kulturni centar. Taj prostor bit će od velike važnosti za još kvalitetniji rad nadaleko poznatog KUD-a Podravac, ali i za sve ostale udruge s područja općine. Izgrađeno je i nekoliko nogostupa, na nekim mjesnim domovima bilo je i manjih  intervencija – rekonstrukcija, a Općina je također i dalje bila na usluzi svim žiteljima kroz razne vrste pomoći. Nastavilo se pomagati starijim i nemoćnima, studentima su povećane stipendije, a mislilo se i na osnovno i srednjoškolce. Jedan od većih zalogaja za budućnost i daljnji prosperitet je i bivša karaula Zanoš koja je ove godine predana na korištenje upravo Općini Sopje, a sada je na njoj da kroz razne dostupne natječaje oplodi i kapitalizira veliki potencijal tog objekta.

Mi smo ovdje naveli samo dio izlaganja načelnika Androša koji već četiri i pol godine uspješno ”kormilari” ovom iz godine u godinu sve ljepšom, ali i ugodnijom za život općinom. Zahvalio je pri tom djelatnicima općine na svesrdnom radu baš kao i mještanima što i sami sudjeluju u zidanju ovog još boljeg okruženja za život, a usput za kraj svima zaželio blagoslovljen Božić i poželio još bolju i uspješniju novu godinu.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button