NASLOVNICAOPĆINE

Općina Sopje dobivenom potporom Središnjeg ureda za demografiju i mlade uredit će parcelu uz Dječji vrtić ”Bambi”

Dječji vrtići s područja Virovitičko-podravske županije dobili su nove financijske potpore, svatko za svoje potrebe, a glavna je svrha osigurati ugodan boravak najmlađih mještana u njihovim vrtićima. Radi se o potpori Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, koji je ovih dana objavio odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte koji su usmjereni na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini. Svaka od općina dobila je financijsku potporu za poboljšanje uvjeta boravka svojih najmlađih stanovnika u vrtićima, a među njima je i Općina Sopje sa 146.034,00 kuna. 
 
U što će u Dječjem vrtiću ”Bambi” utrošiti dobivenu financijsku potporu razgovarali smo sa načelnikom Općine Sopje Berislavom Androšem. 
 
– Drago mi je da je naša općina i na ovome natječaju putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade zadovoljila sa projektom ulaganja u Dječji vrtić ”Bambi”. Projekt vrijednosti 432.695,94 kuna bit će sufinanciran u iznosu od 146.034,00 kuna, dok će ostatak vrijednosti biti osiguran u proračunu Općine Sopje idućim rebalansom. Već smo nekoliko puta ove godine radili određene izmjene i dopune proračuna, ali to su stvari zbog kojim nam je drago. Drago nam je da se naš proračun povećava, a pogotovo u situacijama kada poboljšavamo standard i sigurnost naših najmlađih. U ovome projektu odradit ćemo krčenje raslinja, poravnanje terena, te uređenje zelenih površina na parceli koja je u produžetku Dječjeg vrtića u Sopju, a koji je trenutno neiskorišten. Također, na novouređenoj parceli pristupit ćemo izradi i postavljanju ograde, betonskih rubnjaka, te betonskih elemenata, a nakon toga opremanju novouređenog vanjskog prostora. Postavit ćemo vrtnu sjenicu od drvene konstrukcije, ogradne panele, te povišene drvene gredice kojima bi se izradio poučni vrt u kojem bi vrtićke skupine mogle samostalno zasaditi biljke i proučavati njihov rast. Vjerujem da ćemo realizacijom ovoga projekta povećati moguće aktivnosti djece vrtićke dobi, a samim time poboljšati uvjete i sigurnost djece u našem vrtiću – rekao nam je načelnik Androš.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button