NASLOVNICAOPĆINE

Općina Sopje dobivenom potporom Središnjeg ureda za demografiju i mlade uredit će parcelu uz Dječji vrtić ”Bambi”

Dječji vrtići s područja Virovitičko-podravske županije dobili su nove financijske potpore, svatko za svoje potrebe, a glavna je svrha osigurati ugodan boravak najmlađih mještana u njihovim vrtićima. Radi se o potpori Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, koji je ovih dana objavio odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte koji su usmjereni na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini. Svaka od općina dobila je financijsku potporu za poboljšanje uvjeta boravka svojih najmlađih stanovnika u vrtićima, a među njima je i Općina Sopje sa 146.034,00 kuna. 
 
U što će u Dječjem vrtiću ”Bambi” utrošiti dobivenu financijsku potporu razgovarali smo sa načelnikom Općine Sopje Berislavom Androšem. 
 
– Drago mi je da je naša općina i na ovome natječaju putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade zadovoljila sa projektom ulaganja u Dječji vrtić ”Bambi”. Projekt vrijednosti 432.695,94 kuna bit će sufinanciran u iznosu od 146.034,00 kuna, dok će ostatak vrijednosti biti osiguran u proračunu Općine Sopje idućim rebalansom. Već smo nekoliko puta ove godine radili određene izmjene i dopune proračuna, ali to su stvari zbog kojim nam je drago. Drago nam je da se naš proračun povećava, a pogotovo u situacijama kada poboljšavamo standard i sigurnost naših najmlađih. U ovome projektu odradit ćemo krčenje raslinja, poravnanje terena, te uređenje zelenih površina na parceli koja je u produžetku Dječjeg vrtića u Sopju, a koji je trenutno neiskorišten. Također, na novouređenoj parceli pristupit ćemo izradi i postavljanju ograde, betonskih rubnjaka, te betonskih elemenata, a nakon toga opremanju novouređenog vanjskog prostora. Postavit ćemo vrtnu sjenicu od drvene konstrukcije, ogradne panele, te povišene drvene gredice kojima bi se izradio poučni vrt u kojem bi vrtićke skupine mogle samostalno zasaditi biljke i proučavati njihov rast. Vjerujem da ćemo realizacijom ovoga projekta povećati moguće aktivnosti djece vrtićke dobi, a samim time poboljšati uvjete i sigurnost djece u našem vrtiću – rekao nam je načelnik Androš.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot