NASLOVNICAOPĆINESERVISNE INFORMACIJE

Općina Nova Bukovica i ove godine božićnicom daruje umirovljenike i korisnike zajamčene minimalne naknade s područja Općine Nova Bukovica

Na temelju članka 54. Statuta Općine Nova Bukovica i članka 3. Odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Nova Bukovica povodom blagdana Božića, načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun danas, 27. studenog objavio je Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Nova Bukovica povodom blagdana Božića, a sredstva su osigurana u općinskom Proračunu za 2023.g.

Tako će se božićnica u iznosu od 40,00 eura (301,38 kuna) isplatiti svim prijavljenim umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Nova Bukovica putem ovog javnog poziva, a čija ukupna mjesečna mirovinska primanja (tuzemna i inozemna mirovina sa svim dodacima) ili mjesečna minimalna zajamčena naknada ne prelaze iznos od 400,00 eura (3.013,80 kuna).

Tim povodom pozivaju se svi zainteresirani umirovljenici i korisnici minimalne zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Nova Bukovica da uz ispunjen obrazac zahtjeva Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Nova Bukovica dostave i :

      Za umirovljenika (podnositelja zahtjeva):

      -Presliku posljednje isplatnice mirovine ili obavijest o mirovinskim primanjima u RH ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a

      -Potvrdu/obavijest/izvadak banke o visini inozemne mirovine (za korisnike inozemne mirovine)

      -Presliku IBAN računa podnositelja zahtjeva

      -Presliku osobne iskaznice podnositelja zahtjeva

      – Izjava o neostvarivanju inozemne mirovine

       Za korisnika zajamčene minimalne naknade (podnositelja zahtjeva):

      -Presliku rješenja zajamčene minimalne naknade

      -Presliku IBAN računa podnositelja zahtjeva

      -Presliku osobne iskaznice podnositelja zahtjeva

Pravo na Božićnicu ne može se prenositi na drugu osobu niti nasljeđivati, a na istu nemaju pravo korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Općina Nova Bukovica može zatražiti od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Centra za socijalnu skrb ispis mirovinskih primanja i podnositelja i koristit će ih jedino i isključivo u svrhu provjere dostavljenih podataka umirovljenika podnositelja za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na jednokratnu financijsku pomoć u prigodi božićnih blagdana mogu se podnositi poštom ili osobno do 15. prosinca 2023. godine, na adresu: Općina Nova Bukovica, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Nova Bukovica.

Tekst Odluke, Javog poziva i priloga možete pogledati i preuzeti na sljedećim poveznicama:

Odluka o dodjeli jednokratne financijske potpore umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Nova Bukovica povodom blagdana Božića

Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Nova Bukovica povodom blagdana Božića

Prijava – Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade prigodom blagdana Božića 2023. godine.

Prilog – Izjava o neostvarivanju inozemne mirovine

(mf; Izvor: Općina Nova Bukovica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button