DOGAĐANJANASLOVNICA

Općina Murter-Kornati prijateljskoj Slatini dodijelila zahvalnicu za pomoć i podršku u borbi protiv COVID-19

Zbog pandenije COVID-19 ove godine odgođeni su svi prijateljski susreti između Grada Slatine i prijateljskih mu gradova i općina, pa tako i oni s prijateljskom Općinom Murter-Kornati.

Da se prava prijateljstva poznaju i u zlu, a ne samo u dobru, vidljivo je upravo u pandemiji koronavirusa, koja je osobito pogodila općinu Murter-Kornati koja se prva u Hrvatskoj našla u karanteni. Kako tu općinu i Grad Slatinu veže Povelja prijateljstva, Grad Slatina je odmah priskočio u pomoć, a gradonačelnik Denis Ostrošić uputio izraze potpore mještanima mjesta Murter i Betina.

Osim riječi ohrabrenja, Grad Slatina pripremio je i pošiljku medicinske opreme za svoje prijatelje na Kornatima. Riječ je o jednokratnim zaštitnim kombinezonima, rukavicama, maskama s filterom, naočalama, medicinskim čizmama i plastičnim vizirima u vrijednosti oko 15.000 kuna.

Riječi zahvale odmah je uputio načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov uz najavu da će se dobro, dobrim vratiti, a zahvala nije ostala samo na riječima već je u prigodi obilježavanja Dana općine Murter-Kornati na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena zahvalnica Gradu Slatini za velikodušnu pomoć i podršku u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirosom.

Budući da ove godine, upravo zbog pandemije delegacija Grada Slatine nije mogla prisustvovati svečanoj sjednici, zahvalnica je poslana poštom te je ovih dana stigla na adresu Grada Slatine.

Uputivši riječi zahvale gradonačelnik Ostrošić je izrazio nadu kako će situacija s koronavirusom što prije biti iza nas, te će se ubrzo moći realizirati susreti između ova dva prijatelja – Grada Slatine i Općine Murter-Kornati.
(Mihaela Feldi/Foto: Arhiva Radio Slatina)


Arhivske fotografije sa Svečane sjednice Grada Slatine i Svečane sjednice Općine Murter-Kornati 2019. g.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button