NASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA ČAĐAVICA: Završena druga faza izgradnje pješačke staze u Noskovcima

Prva faza izgradnje pješačke staze u Noskovcima, naselju u općini Čađavica završena je prije dvije godine, a danas (petak) je završena i druga faza.
 
Prvom fazom izgrađena je pješačka staza od mjesnog doma, odnosno Područne škole Noskovci u dužini oko 500 metara, a čim je Općina Čađavica prošla na natječaju za sufinanciranje izgradnje drugog dijela, ista je odmah započela. Ukupna vrijednost radova na drugoj fazi pješačke staze, koja se proteže do Posjetiteljskog centra Dravska priča, iznosi 463.319,50 kuna, od čega je Općina od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine dobila 120.000 kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 195.000 kuna. Preostali dio financirala je Općina Čađavica iz svog proračuna.
 
Završetak radova obišao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević zajedno sa predstavnikom nadzora radova tvrtke Standing d.o.o. iz Virovitice, direktorom iste Tomislavom Martinušićem. 
 
– Danas su završeni radovi na drugoj fazi izgradnje pješačke staze u Noskovcima, koje smo započeli u rujnu ove godine. Sada staza ide od mjesnog doma, odnosno Područne škole Noskovci do Posjetiteljskog centra Dravska priča, a s čime smo postigli veću sigurnost odlaska učenika u školu, ali i ostalih stanovnika Noskovaca, jer je cesta koja prolazi kroz to mjesto vrlo prometna. Na ovome nećemo stati, već pripremamo prijavu na natječaj izgradnju pješačke staze kroz cijele Noskovce – naglasio je načelnik Rončević. 
 
Radove obije faze izgradnje pješačke staze u Noskovcima je izvela tvrtka Cestogradnja d.o.o. iz Slatine.
mf (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button