DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA ČAĐAVICA: U Zvonimirovcu zasvijetlila LED rasvjeta

Sinoć (ponedjeljak) je u naselju Zvonimirovac (općina Čađavica), nakon dovršetka radova na zamjeni dosadašnjih rasvjetnih tijela, zasvijetlila javna LED rasvjeta. 
 
Radove na postavljanju LED rasvjetnih tijela provela je tvrtka Elektromontaža Kenjerić iz Slatine s čijim je vlasnikom Stjepanom Kenjerićem, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević došao pogledati prvo uključenje u električnu mrežu. 
– Danas smo ovdje u Zvonimirovcu nazočili, da tako kažem, puštanju u rad novoizgrađene LED rasvjete. Zvinimirovac je treće naselje u općini Čađavica koje je pokriveno sa kvalitetnijom LED rasvjetom. Do sada smo imali VTF rasvjetna tijela koja su bila na svakom drugom stupu, a sada su LED rasvjetna tijela na svakom stupu, pošto je jakost jednog LED rasvjetnog tijela manja od jednog rasvjetnog VTF rasvjetnog tijela, te će svjetlom pokrivati i veću površinu. Osim toga, LED svjetiljkama koje svjetlost usmjeravaju samo ondje gdje je potrebno, imat ćemo i manje svjetlosno onečišćenje. Poznato je da je potrošnja LED žarulja manja i sada bi direktna ušteda potrošnje električne energije trebala biti oko 15 posto, bez obzira na veći broj rasvjetnih tijela, a uštede će biti i na samom održavanju jer u Čađavici od 2018. godine smo promijenili samo dvije ili tri žarulje, što nije bio slučaj sa VTF rasvjetnim tijelima. Prvo smo LED rasvjetu postavili u Čađavici, pa u Čađavačkom Lugu, a, eto, sada i u naselju Zvonimirovac. Kako se budu otvarali natječaji, što se tiče promjene rasvjetnih tijela, mi ćemo se na njih javljati i pokušati povući financijska sredstva da LED rasvjetu postavimo i u ostala naselja na području općine. Ovaj projekt u Zvonimirovcu je sufinanciran od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u vrijednosti od dvadeset tisuća eura, a petnaest tisuća eura osigurano je iz proračuna Općine Čađavica – objasnio je općinski načelnik Rončević.
mf (adf; Foto: D. Fišli i R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button