NASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA ČAĐAVICA: Sportska udruga Zvonimirovac uskoro seli u novouređene prostorije

Nakon što je prošle godine završena zamjena krovišta i dio stolarije na društvenom domu (staroj školi) u Zvonimirovcu te je time zaustavljeno propadanje zgrade, ovih dana završeni su i radovi na uređenju donje etaže i zamijenjena je sva stolarija (prozori, vrata) na zgradi. 

Novouređene prostorije na donjoj etaži koristit će vrlo aktivna Sportska udruga Zvonimirovac. 

Danas (utorak) je izvršen nadzor izvedenih radova, koje je s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem i predstavnikom izvođača radova tvrtke Expert-ing d.o.o. iz Slatine, proveo predstavnik tvrtke Standing d.o.o. iz Virovitice Tomislav Martinušić. 

Načelnik Rončević je naglasio kako će u Zvonimirovcu početi s realizacijom još nekih projekata, odnosno izgradnji pješačke staze i streljane za zračno oružje za Sportsku udrugu Zvonimirovac. 

– Lani smo završili radove na krovištu tzv. stare škole u Zvonimirovcu kako bi spriječili daljnje propadanje zgrade. Pošto je u Zvonimirovcu prije oko godinu dana osnovana sportska udruga, čiji su mladi članovi vrlo aktivni, ukazala se potreba da ta udruga ima i svoje prostorije. Slijedom toga odlučili smo adaptirat tri prostorije na donjoj etaži te ih dati na korištenje Sportskoj udruzi Zvonimirovac. Radovi na adaptaciji su započeli prošle godine u prosincu, a danas smo u pregledu vidjeli da je 99% gotovo, ostalo je postaviti još dvoja, troja vrata i to će biti gotovo. Ukupna vrijednost, što se tiče nadzora i izvođača radova, iznosi  59.733,00 eura, od čeka smo 21.000,00 eura povukli od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Jedan dio postavljena nove stolarije je proveden u prvoj investiciji zajedno sa zamjenom krovišta, pet prozora je falilo te smo ih sada kroz ovaj projekat postavili, tako da je na kompletnoj zgradi stavljena nova stolarija. U budućnosti nam je u planu izgradnja sportske streljane za zračno oružje, pošto se članovi Sportske udruge Zvonimirovac bave i streljaštvom, te izgradnja oko tisuću metara nogostupa kroz naselje, što je prvi dio izgradnje pješačkih staza za ovo naselje u našoj općini – rekao je načelnik Rončević.

mf (adf; Video: R. Turkalj, Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button