NASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA ČAĐAVICA: Radovi na adaptaciji Društvenog doma u Šaševu teku po planu

Kako teku radovi na adaptaciji Društvenog doma u Šaševu, danas se došao uvjeriti općinski načelnik Mirko Rončević.

– Društveni dom, odnosno tadašnji Mjesni dom u Šaševu počeli smo graditi još tamo prije Domovinskog rata na inicijativu nekolicine mještana. Mjesni dom smo počeli graditi donacijama mještana i tadašnjih firmi te dobrovoljnim radom, da bi ga otvorili 1996. godine. Od tada Mjesni dom u Šašavu služi za razna okupljanja, karmina, krstitki, svatova…, ali mu je bila potrebna neophodna adaptacija, te smo taj projekat nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova, i od njih smo dobili 250.000 kuna, Općina je još 244.000 kuna izdvojila sama. Ukupna vrijednost uređenja ovog doma iznosit će oko 500.000 kuna, plus PDV i nadzor. S adaptacijom ćemo riješiti grijanje, tj. stavit ćemo radijatore, nove pločice, postavit ćemo plastičnu stolariju na dio zgrade gdje je nema, napravit ćemo novu fasadu i dva sanitarna čvora, te jadnu malu kuhinju, znači bit će stavljen u funkciju kako bi ga mogli koristiti svi mještani Šašava – rekao je općinski načelnik Mirko Rončević te dodao:

– Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svim mještanima Šaševa koji su svaki prema svojim mogućnostima sudjelovali u izgradnji ovog doma – zaključio je Rončević.

Uz Društveni dom nalazi se zvonik i križ posvećen zaštitniku mjesta sv. Josipu radniku, te sa na spomendan tog sveca u Šaševu održava proslava-kirvaj.
mf (df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button