NASLOVNICAOPĆINE

Općina Čađavica prijavila treću fazu projekta Zaželi: Planiraju zaposliti 10 žena koje će skrbiti o 60 krajnjih korisnika

Općina Čađavica, uz savjetodavnu potporu VIDRA-e, prijavila je projekt „Zaželi 3 – Općina Čađavica“ u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi – faza III“ ukupne vrijednosti 494.058 kuna.
 
Općina Čađavica u suradnji s partnerima (HZZ PU Virovitica i CZSS Slatina) unaprijedit će radni potencijal 10 žena pripadnica ranjivih skupina s otežanim pristupom tržištu rada kroz pružanje usluge podrške i potpore za 60 krajnjih korisnika na području općine. Krajnji korisnici ovog projektnog prijedloga su osobe starije životne dobi i nemoćne osobe kojima prijeti opasnost od siromaštva i socijalne isključenosti. Projektom se ublažava nejednakost na tržištu rada, potiče socijalna uključenost i povećava kvaliteta života. Provedba projekata traje 7 mjeseci, a u okviru kojega će se zapošljavati žene na 6 mjesec.
 
Zapošljavanjem 10 žena za pomoć osobama u starijoj životnoj dobi i nemoćnim osobama u općini Čađavica koja ima nizak indeks razvijenosti smanjit će se nezaposlenost (posebice ranjivih skupina) i socijalna isključenost te će se povećati borba protiv siromaštva na lokalnoj i županijskoj razini, što to će u konačnici u razdoblju tijekom provedbe projekta i nakon njega pozitivno odraziti i na razini RH. mf, df (ravidra.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button