NASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA ČAĐAVICA: Potpisani ugovori za izgradnju zgrade sportsko-rekreacijske namjene

Danas su u prostoru Općine Čađavica potpisani ugovori između općinskog načelnika Mirka Rončevića i direktora tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. Tomislava Horvata iz Noskovačke Dubrave.
 
Potpisani ugovori odnose se na izgradnju zgrade sportsko-rekreacijske namjene u vrijednosti od 2.167.039,21 kuna s PDV-om, koju će, između ostalih, koristiti Nogometni klub Mladost 1930 Čađavica. 
 
Kako je naglasio načelnik Rončević, kada zgrada nakon 12 mjeseci, koliki je krajnji rok izgradnje, bude gotova koristit će, osim NK Mladost 1930 Čađavica, i za održavanje manifestacija povodom Dana općine te aktivnosti koje provodi Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica. 
– Građevinarstvo Horvat d.o.o. i Općina Čađavica danas su potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekta sportsko-rekreacijske namjene, odnosno izgradnju novih svlačionica na nogometnom igralištu u Čađavici. Postupak javne nabave provela je tvrtka Sintagma iz Nove Gradiške. Nakon svih ocjena sudionika u javnoj nabavi, procjena i izračuna, odnosno svega onog što javna nabava podrazumijeva, najbolja ponuda je bila od Građevinarstva Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave. Početak radova je predviđen iza uskrsnih blagdana, a sama izgradnje će trajati dvanaest mjeseci. Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekat je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo dosad uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo se zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Kamate na ishodovani kredit su jako povoljne, negdje 0,11 posto, a kredit je na deset godina. Ovo je prvi put u povijesti da se Općina zadužuje za nekakav projekt, ali s obzirom da je Općina svu komunalnu infrastrukturu mjesnih odbora završila, kao i vrtić, odlučili smo se i na ovaj projekt u kojemu je partner i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica koja će također koristiti te prostorije za djecu – rekao je načelnik Rončević.
(df, mf/ Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button