NASLOVNICAOPĆINE

Općina Čađavica: Nova ulična rasvjeta u Starinu i nogostup u Čađavačkom Lugu

Načelnik Općine Čađavica, Mirko Rončević pustio je u naselju Starin u rad obnovljenu vanjsku rasvjetu. Bilo je ovo zadnje naselje u općini koje nije bilo pokriveno uličnom rasvjetom. HEP je obavio rekonstrukciju niskonaponske mreže, a općina Čađavica dijelom financijski sudjeluje u nabavi rasvjetnih tijela i montaži.

Načelnik Rončević naglasio je da će ovom investicijom uz bolju kvalitetu i osvijetljenost samog naselja Starin značajno biti smanjeni troškovi održavanja budući da je dotrajala stara mreža često bila u prekidu.

Na primjeru naselja Čađavica gdje se u praksi pokazalo da je postavljanje LED rasvjete umjesto standardne rasvjete starije generacije generiralo uštedu od čak 40-ak posto, trend će svakako biti napraviti isto i u ostalim naseljima u općini.

Općina Čađavica također nastavlja i s ulaganjima u infrastrukturu koja podiže razinu sigurnosti stanovnika općine, u ovom slučaju pješaka. Tako je ugovoreno asfaltiranje nogostupa u naselju Čađavački Lug u dužini od 2.320 metara. Izvođač je tvrtka Cestogradnja a predviđeni rok završetka radova je do kraja listopada ove godine. Značajan dio sredstava za ovu investiciju čija je ukupna vrijednost 960.000 kuna, konkretno 65% osigurana su kroz projekt Ministarstva lokalne uprave „Pomoć lokalnoj zajednici“ dok će ostatak biti financiran iz proračuna općine. Sama investicija značajno će pridonijeti sigurnosti pješaka, poglavito učenika budući da se selo Čađavački Lug nalazi na magistralnoj cesti s vrlo velikom frekvencijom prometovanja osobnih i teretnih vozila. (mk / Foto:  Robert Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button