NASLOVNICAOPĆINE

Općina Čađavica kreće u izradu izmjena i dopuna prostornog plana uređenja općine

Općini Čađavica odobren je projekt za izradu izmjena i dopuna prostornog plana uređenja općine.
 
Projekt je prijavljen na Javni poziv ”Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava ePlanovi”, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.
 
Projektom se planira pretvaranje predmetnog prostornog plana ”stare generacije” u prostorni plan ”nove generacije”. Time će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedura izrade prostornih planova općenito, ali i potaknuti smanjenje administrativnog i financijskog opterećenja građanima, poslovnim subjektima i investitorima.
 
Cilj je odgovoriti na izazove u cjelokupnom sustavu prostornog uređenja i graditeljstva te ubrzati izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija na svim razinama upravljanja. Prostorni planovi će se tako moći dopuniti i izmijeniti uz konvertiranje u poseban format pogodan za izmjenu i dopunu, sukladno novom Zakonu kroz platformu ”ePlanovi”.
 
Svrha ovog projekta vidljiva je kroz važnost osiguravanja usklađenosti prostornog planiranja u općini Čađavica s najnovijim zakonodavnim zahtjevima te prilagođavanje trenutnim i budućim potrebama zajednice.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.000,00 €, a resorno ministarstvo ga financira u stopostotnom iznosu.
mf (adf, Općina Čađavica; Foto arhiva: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button