NASLOVNICAOPĆINE

OPĆINA ČAĐAVICA-Grade se svlačionice na nogometnom igralištu, a u Šaševu uređuje Društveni dom

U općini Čađavica ne prestaju radovi na zacrtanim projektima. Na nogometnom igralištu su u tijeku radovi na izgradnji svlačionica, a u naselju Šašavo je u tijeku uređenje Društvenog doma.

Kako radovi teku, danas su došli vidjeti saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, a na obilazak gradilišta ih je poveo načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević zajedno sa pročelnikom Danijelom Jozićam.

Radove izgradnje svlačionica na nogometnom igralištu NK Mladost 1930 Čađavica provodi tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave. Vrijednost izgradnje svlačionica je oko 2,2 milijuna kuna.

Radovi na uređenju Društvenog doma u Šaševu bliže se kraju, a u tijeku je postavljanje vanjske izolacije i žbukanje, te uređenje unutrašnjosti.

O projektima je goste upoznao općinski načelnik Mirko Rončević.

– Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekt je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo dosad uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Ovo je prvi put u povijesti da se Općina zadužuje za nekakav projekt, ali s obzirom da je Općina svu komunalnu infrastrukturu mjesnih odbora završila, kao i vrtić, odlučili smo se i na ovaj projekt u kojemu je partner i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica koja će također koristiti te prostorije za djecu – rekao je pri obilasku radova na izgradnji svlačionica načelnik Rončević.

– Društveni dom, odnosno tadašnji Mjesni dom u Šaševu počeli smo graditi još prije Domovinskog rata na inicijativu nekolicine mještana. Mjesni dom smo počeli graditi donacijama mještana i tadašnjih tvrtki te dobrovoljnim radom, kako bi ga otvorili 1996. godine. Od tada Mjesni dom u Šaševu služi za razna okupljanja, karmina, krstitki, svatova…, ali mu je bila potrebna neophodna adaptacija, te smo taj projekt nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova, i od njih smo dobili 250 tisuća kuna, a Općina je još 244 tisuće kuna izdvojila sama. Ukupna vrijednost uređenja ovog doma iznosit će oko 500 tisuća kuna, plus PDV i nadzor. S adaptacijom ćemo riješiti grijanje, tj. stavit ćemo radijatore, nove pločice, postavit ćemo plastičnu stolariju na dio zgrade gdje je nema, napravit ćemo novu fasadu i dva sanitarna čvora, te jednu malu kuhinju. Tako ćemo dom staviti u funkciju kako bi ga mogli koristiti svi mještani Šaševa – rekao je u Šaševu općinski načelnik Rončević te dodao:

– Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svim mještanima Šaševa koji su svaki po svojim mogućnostima sudjelovali u izgradnji ovog doma.
mf(df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button