Home / DOGAĐANJA / Opasnost od moguće pojave poledice i od obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova zgrada uz nogostupe u Slatini i prigradskim naseljima

Opasnost od moguće pojave poledice i od obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova zgrada uz nogostupe u Slatini i prigradskim naseljima

U aktualnom mjesecu veljači svjedoci smo ćudljiva vremena, a to može rezultirati većim i znatno obilnijim količinama snijega i pojavom kiše koja se ledi u dodiru s tlom, znatnim padom temperatura, ali i naglim zatopljenjem. Iznenadna i mjestimična poledica na kolnicima i hodnim prometnim površinama uzrokovana izlijevanjem krovne vode, te snijeg, led i ledenice svojim obrušavanjem s krovova zgrada na nogostupe mogu prouzročiti ozbiljne ozljede pa i teža stradavanja prolaznika.

Stoga, upozoravamo građane, institucije i pravne osobe na potrebu pojačane opreznosti i osjećaja prvenstveno vlastite odgovornosti prigodom izlaska svakog pojedinca na ulicu i kretanja pješice ili automobilima gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama. Apeliramo i na to da vozači osobnih automobila bez prijeke potrebe ne ostavljaju svoja vozila na javnim parkiralištima i kolnicima koji su u središtu grada ili pak njemu gravitiraju, jer zimska služba tada ne može ukloniti snijeg s tih površina.

Vlasnike nekretnina na kojima su višestambene ili pojedinačne zgrade s kosim krovovima bez snjegobrana, a nagnutima na nogostupe i javna parkirališta, posebno upozoravamo na njihovu osobnu odgovornost zbog opasnosti po život i zdravlje prolaznika i susjednu imovinu te ih pozivamo na to da se za skidanje opasnih i prijetećih krovnih naslaga snijega, leda i ledenica i sličnu pomoć obrate prvenstveno svojim upraviteljima zgrada ili pak izravno Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina na telefon 193, odnosno Centru 112.

Također, pozivamo i molimo građane da uočene opasnosti od poledice, snijega, leda i ledenica odmah dojave telefonskim pozivom Centru 112 ili Policiji na broj 192 ili Hitnoj pomoći na telefon 194 ili gradskoj zimskoj službi pri tvrtki Slatina KOM d.o.o. na broj 400-481 ili pak komunalnom redaru Gradske uprave Grada Slatine na broj 099 216 43 49 (dojava se može obaviti i osobno na adresama sjedišta navedenih ustanova i tvrtki).

(Stručna služba Grada Slatine)

x

Check Also

Općina Čađavica – započela podjela sredstva za podmirenje troškova ogrjeva

Općina Čađavica obavještava korisnike da će sredstva za podmirenje troškova ogrjeva početi dijeliti od danas, 17. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org