DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Opasnost od moguće pojave poledice i od obrušavanja snijega, leda i ledenih siga s krovova zgrada uz nogostupe u Slatini i prigradskim naseljima

U aktualnom mjesecu veljači svjedoci smo ćudljiva vremena, a to može rezultirati većim i znatno obilnijim količinama snijega i pojavom kiše koja se ledi u dodiru s tlom, znatnim padom temperatura, ali i naglim zatopljenjem. Iznenadna i mjestimična poledica na kolnicima i hodnim prometnim površinama uzrokovana izlijevanjem krovne vode, te snijeg, led i ledenice svojim obrušavanjem s krovova zgrada na nogostupe mogu prouzročiti ozbiljne ozljede pa i teža stradavanja prolaznika.

Stoga, upozoravamo građane, institucije i pravne osobe na potrebu pojačane opreznosti i osjećaja prvenstveno vlastite odgovornosti prigodom izlaska svakog pojedinca na ulicu i kretanja pješice ili automobilima gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama. Apeliramo i na to da vozači osobnih automobila bez prijeke potrebe ne ostavljaju svoja vozila na javnim parkiralištima i kolnicima koji su u središtu grada ili pak njemu gravitiraju, jer zimska služba tada ne može ukloniti snijeg s tih površina.

Vlasnike nekretnina na kojima su višestambene ili pojedinačne zgrade s kosim krovovima bez snjegobrana, a nagnutima na nogostupe i javna parkirališta, posebno upozoravamo na njihovu osobnu odgovornost zbog opasnosti po život i zdravlje prolaznika i susjednu imovinu te ih pozivamo na to da se za skidanje opasnih i prijetećih krovnih naslaga snijega, leda i ledenica i sličnu pomoć obrate prvenstveno svojim upraviteljima zgrada ili pak izravno Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina na telefon 193, odnosno Centru 112.

Također, pozivamo i molimo građane da uočene opasnosti od poledice, snijega, leda i ledenica odmah dojave telefonskim pozivom Centru 112 ili Policiji na broj 192 ili Hitnoj pomoći na telefon 194 ili gradskoj zimskoj službi pri tvrtki Slatina KOM d.o.o. na broj 400-481 ili pak komunalnom redaru Gradske uprave Grada Slatine na broj 099 216 43 49 (dojava se može obaviti i osobno na adresama sjedišta navedenih ustanova i tvrtki).

(Stručna služba Grada Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button