DOGAĐANJANAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Online konferencija gradonačelnika 16. rujna: JLS-ovi jugoistočne Europe nakon Covida-19 – GRAS na ponos Slatini

Grad Slatina će kao primjer dobre prakse predstaviti aktivnosti Gradske razvojne agencije Slatine


NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, organizira online konferenciju gradonačelnika na temu društvenog i gospodarskog oporavka JLS-ova u jugoistočnoj Europi nakon krize uzrokovane pandemijom COVID-19 koja će se održati 16. rujna, od 13 do 15:40 sati, a okupit će gradonačelnike i stručnjake lokalnih samouprava iz jugoistočne Europe.

NALAS (Network of associations of local authorities of South East Europe) je mreža udruženja jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi koja je utemeljena 2001. kao neformalna organizacija, 2005. godine postaje službena, registrirana udruga sa sjedištem u Strasbourgu, a dvije godine kasnije osnovano je tajništvo udruge u Skopju.

Najavljenom konferencijom nastojat će se osnažiti lokalne vlasti da uspješno planiraju i provode strategije društveno-gospodarskog oporavka nakon pandemije koronavirusom. Razmjenom znanja, dobrih praksi i ideja između donositelja odluka proširit će se okviri mogućeg djelovanja u svrhu što bržeg oporavka.

Na konferenciji će biti predstavljeni izabrani primjeri dobre prakse među kojima se nalazi i Grad Slatina koji će predstaviti dobru praksu besplatnih konzultantskih usluga poduzetnicima od strane Gradske razvojne agencije Slatine.

Naime, posredovanjem Udruge gradova Hrvatske, Grad Slatina je NALAS-u kao primjer dobre prakse hrvatskih gradova na polju suočavanja s krizom prouzročenom koronavirusom kandidirao aktivnosti Gradske razvojne agencije Slatine koja je u cijelom periodu otežanog rada zbog pandemije koronavirusa, kao i u vrijeme dvomjesečnog rada od kuće bila na raspolaganju svojim klijentima, a kompletno poslovanje obavljalo se u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Djelatnice agencije održavale su kontakte sa strankama elektronskim putem i telefonom, pravovremeno i detaljno informirale ih o trenutačnoj situaciji i ponuđenim mjerama za očuvanje gospodarstva, te pisale prijave na natječaje i obavljale sve administrativne i financijske poslove.

U konkurenciji 42 prijavljene lokalne razvojne agencije iz 12 zemalja jugoistočne Europe, GRAS je izabran među šest najboljih u pružanju potpore lokalnom poduzetništvu u vrijeme krize izazvane koronavirusom, što je veliko priznanje, prije svega djelatnicama GRAS-a i ravnateljici Teodori Fišer kao i Gradu Slatini čiji će gradonačelnik imati prigodu na spomenutoj međunarodnoj online konferenciji, sudionicima i članicama asocijacije, kao primjer dobre prakse predstaviti aktivnosti i postignuća Gradske razvojne agencije Slatine.
(mf/Izvor: Grad Slatina, GRAS)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button