NASLOVNICAUDRUGEŽUPANIJA

Oni su vladari prijestolja: HVIDR-a VPŽ je na posljednjih pet SŠNIDORA bila ne postolju, u ponedjeljak im je na HR bronci čestitao župan Igor Andrović

S posljednjih pet svehrvatskih športskih natjecanja invalida Domovinskog rata, HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, vraćala se s medaljom oko vrata. Prije ovog natjecanja u Malom Lošinju, gdje su osvojili broncu, HVIDR-a VPŽ je četiri puta uzastopno bila srebrna na SŠNIDOR-ima u Poreču, Makarskoj, Vukovaru i Virovitici.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, uz zamjenika župana Marija Klementa, predsjednika HVIDR-e VPŽ Matu Bubaša, na prigodnom prijemu u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, čestitao im je na ovom velikom uspjehu kojim su promovirali svoju općinu, grad i Virovitičko-podravsku županiju.

  • Ova bronca je „bronca zlatnoga sjaja“. Jedinstveni ste bili u vrijeme Domovinskog rata, kada vas je krasila hrabrost, srčanost i ljubav prema Domovini, a jedinstveni ste i danas u miru kada dostojno predstavljate područje s kojeg dolazite. Virovitičko-podravska županija će i vama, i svim udruga proisteklim iz Domovinskog rata, i nadalje pružati nesebičnu podršku, jer kada se stvarala Hrvatska vi ste bili prvi na braniku Domovine – naglasio je župan Igor Andrović.

Sportska ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije u Malom Lošinju je osvojila – zlatnu medalju u visećoj kuglani, srebrni su bili u šahu i streljaštvu. U stolnom tenisu su bili 5., sportskom ribolovu 7., dok je utrku u kolicima predstavnik VPŽ okončao na 9. mjestu. Ekipno su ostvarili treće mjesto. U elektronskom pikadu/HRVI u invalidskim kolicima su bili 10. kuglanju 11., a u boćanju – 15. To im je uz prikupljenih 149 bodova, priskrbilo broncu, iza pobjednika HVIDR-e Zagreb i srebrne ekipe HVIDR-e iz Brodsko-posavske županije.

  • SŠNIDOR nama predstavlja jednu vrstu satisfakcija na kraju godine, kako bi pokazali sve ono što smo tijekom godine radili. Svaki naš memorijal, sportsko natjecanje se odvija u tim disciplinama i naši članovi treniraju za to. Mi smo jedna od manjih županija, ali što se tiče naših natjecatelja, spremnosti, uvijek smo tu. Četiri puta srebro, ovaj puta bronca, ali mi smo zadovoljni i sretni jer dosta je velika konkurencija. Zahvaljujemo se županu Igoru Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji što nam pomažu, ali i podržavaju tijekom svih ovih godina – rekao je Mato Bubaš, predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije.

Ovogodišnji 27. SŠNIDOR održan je u Malom Lošinju, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Natjecalo se više od tisuću sudionika, razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba, kao i HVIDR-a HVO Herceg-Bosne.

U Malom Lošinju HVIDR-a VPŽ je nastupila u sastavu: Mato Bubaš, Damir Parc, Mirko Poljanac, Stjepan Pavić, Antun Poje, Denis Ivanković, Nenad Križić, Vinko Kuzman (delegati), Josip Radočaj, Damir Jusup, Nikola Petrak, Josip Podboj, Siniša Terek, Zoran Kovačević, Robert Kuzmić, Milan Đuradin, Josip Asić, Mile Bičanić, Vido Vukić, Žarko Inhof, Stjepan Štiks, Damir Bem, Zvonimir Zdelar, Zvonko Botić, Ivica Udovičić, Ljiljana Udovičić, Josip Viljevac, Darko Čunko, Mijo Sedić, Željko Žuti, Dražen Jovanović, Željko Žeravica, Franjo Bucić, Tihomir Hološ, Franjo Sterle, Marin Peršić, Ivica Ciraki, Drago Sabljak, Damir Krklec, Marko Marković, Miroslav Marković, Pavo Tutenov, Ilija Nikolić. Istodobno Tomislav Kolec, Josip Habl, Mladen Špoljarić i Josip Sertić su bili sudionici tribine.

Sportska natjecanja održavaju se već gotovo tridesetak godina, izuzev 2003. godine kada je izostala potpora Ministarstva hrvatskih branitelja, te 2020. i 2021. zbog COVID-a 19. Prošle godine Virovitica je bila i po drugi puta domaćin SŠNIDOR-a, a do sada su sportska natjecanja invalida Domovinskog rata održana još u Makarskoj, Vukovaru, Mostaru, Kninu, Osijeku, Varaždinu, Šibeniku, Puli, Splitu, Zadru, Poreču, Zagrebu i ove godine u Malom Lošinju. (www.vpz.hrwww.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button