DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Oni su najbolji od najboljih: Naj učenici Virovitičko-podravske županije su Slatinčani – Dominik Gaća, Manuel Graonja i Una Maravić

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac, dodijeli su nagrade najboljim učenicima s područja Virovitičko-podravske županije.

Tako je najbolji učenik svih osnovnih škola s područja VPŽ – Dominik Gaća. Dominik je učenik 8b razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina. Sve razrede osnovnoškolskog obrazovanja završio je s prosjekom 5,00. Redovito je sudjelovao na županijskom natjecanju iz matematike, te na natjecanjima iz biologije i informatike na kojima je osvojio četiri prva, tri druga i dva treća mjesta. Član je recitatorske, sportske, foto skupine te Globa.

Manuel Graonja je najbolji učenik trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Manuel je učenik 3. razreda vodoinstalatera Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Manuel je sva tri razreda kao i sve tri godine praktične nastave završio s odličnim uspjehom. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na međužupanijskom i držanom natjecanju u disciplini vodoinstalater te na 30 smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske na kojima je ima i osvojeno prvo mjesto na međužupanijskoj razini.

Una Maravić je najbolja učenica Virovitičko-podravske županije četverogodišnjeg srednjoškolskog programa. Una je učenica 4a razreda Opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina.
Sva četiri razreda završila je s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, kemije, geografije i logike na kojima je osvojila jedno prvo, šest drugih i dva treća mjesta. Sudjelovala je i na međužupanijskom skupnom natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa na kojemu je osvojila drugo mjesto. Una je sportašica. Sudjelovala je na brojnim sportskim skupnim natjecanjima u odbojci, badmintonu, atletici, stolnom tenisu, nogometu i krosu na kojima ima osvojenih osam prvih, pet drugih i dva treća mjesta na županijskoj razini, a na regionalnoj i državnoj razini, ima osvojene dvije bronce…
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button