DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Oni su „Najbolji od najboljih“: Doznajte tko su učenici i mentori s područja Virovitičko-podravske županije koji su ove godine osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima

Ukupno 37 učenika s pripadajućih 12 mentora s područja Virovitičko-podravske županije, ove je godine osvojilo jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Učenicima je na ovom uspjehu čestitao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost pročelnice za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinu Bunić.

  • Izuzetno sam zadovoljan i sretan sa svim učenicima, mentorima i ravnateljima koji su postigli uspjeh na državnoj razini i sigurno da su svi oni budućnost naše županije. Vjerujem kako će i dalje uspješno nastaviti svoje školovanje, kako u nekoj od srednjih škola na našem području, a oni koji će nastaviti školovanje negdje drugdje, da će se nakon završenog fakulteta vratiti u Virovitičko-podravsku županiju i doprinijeti razvoju ovog područja – rekao je župan Andrović.

Ove godine je Virovitičko-podravska županija organizirala izlet učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima propisanim od Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje. Nagrada je bila organizirani posjet Parku prirode Papuk, odnosno Geo info centru u Voćinu, te Park šumi Jankovac.

  • Ove godine odlučili smo našu svečanost nagrađivanja učenika promijeniti, te smo naše učenike, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, odlučili nagraditi izletom. Među tim učenicima imamo i glazbenjaka odnosno našu Glazbenu školu Jan Vlašimsky, a tu su učenici koji su osvojili nagrade uz područja matematike, geografije, a ima i dosta sportaša. Uz sve ove učenike pohvaljujemo i one koji su bili među prvih deset na državnim natjecanjima te smo ponosni na sve naše učenike koji su ostvarili velike uspjehe – rekla je Martina Bunić te istaknula kako je Virovitičko-podravska županija mala županija, ali s velikim uspjesima.

Među nagrađenim je i učenica 8. razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina Vanesa Dragić koja je osvojila prvo ekipno mjesto na školskom natjecanju iz hrvanja.

  • Lijepo je što smo dobili ovakvu nagradu, super je nagrada i nisam ju očekivala. Iako sam bila više puta ovdje uvijek je zanimljivo vidjeti neke nove stvari i nešto novo naučiti – rekla je.

Također, učenik 7. razreda OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, Karlo Drokan, uživao je u nagrađenom izletu, a sve zahvaljujući na osvojenom prvom mjestu na držanom natjecanju u tehničkoj kulturi u kategoriji obrada materijala.

  • Nagrada je stvarno super. Lijepo je posjetiti Geo info centar u Voćinu, prvi puta sam ovdje i naučio sam puno o stijenama i špiljama. Svakako bih preporučio vršnjacima da dođu i nauče nešto novo – rekao je Karlo Drokan, a s njim se je složio i učenik Jakov Vašiček iz Glazbene škole Milka Kelemena koji je osvojio prvu nagradu na državnom natjecanju iz saksofona.
  • Vrlo sam zadovoljan ovakvom nagradom i jako je lijepo iskustvo. Ovo mi je prvi puta u Geo info centru i najviše su me se dojmili svi ovi fosili jer o tome još nismo učili – zaključio je Jakov.
    (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: kt, hh)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button