DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Oliver Jukić primljen u članstvo Društva hrvatskih književnika!

Veliko priznanje stiglo je na adresu Slatinčanina Olivera Jukića. Rad ovog doktora elektrotehnike inače trenutačno dekana virovitičke Visoke škole, no u ovom slučaju vezan za njegovo književno stvaralaštvo odnosno za itekako plodonosno prošlo razdoblje u kojem je ne samo napisao već i ostavio itekako dubok trag tim istim djelima točnije romanima, prepoznat je i od strane uglednog Društva hrvatskih književnika.

Naime, isto je društvo na svojoj 7.sjednici Upravnog odbora donijelo odluku da se ovog uistinu talentiranog pisca primi u članstvo.

Ovu odluku potpisao je Zlatko Krilić predsjednik Društva hrvatskih književnika. U istoj odluci navedeno je i da će svečani prijem u članstvo ovog utjecajnog društva sa čak 120-godišnjom tradicijom postojanja biti održan čim to dopuste epidemiološki uvjeti.

Tako se Oliver Jukić zahvaljujući pozitivnom odjeku svojih književnih radova i još boljim kritikama zasluženo našao u društvu kreme hrvatskih majstora pera rame uz rame s prezimenima poput Pavličić, Hitrec, Jergović, Aralica, Zidić, Gavran, Mandić, Prosperov Novak, a tu je odavno i jedan od najpoznatijih Slatinčana Viktor Žmegač.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button