Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Oliver Jukić objavio novi roman “Revanche”

Koncem mjeseca lipnja u izdanju zagrebačkog Funditusa izašao je drugi roman slatinskog romanopisca Olivera Jukića koji nosi ime „Revanche“.

Riječ je o romanu čija radnja je smještena u malenom gradiću „S.“ u vremenu između dva svjetska rata, a vezana je uz dva meča između vječnih nogometnih rivala „Seneške“ i „Vegeške“.

„Nakon više od četrdeset godina Prohaska se radi ostavinske rasprave vraća u rodno mjesto, iz kojega je odveden kao petogodišnjak poslije očeve smrti i majčine hospitalizacije. Idiličan gradić S. pod kolovoškom omarom za praškog mešetara Prohasku, ljubitelja nogometa i dobrog piva, postaje mjesto suočavanja s prešućenom stranom obiteljske povijesti, poprište održavanja revanchea dvaju lokalnih nogometnih rivala te mizanscena borbe za prevlast, gramzivosti, razarajućih strasti i bešćutnosti, koji poput sjene Prohasku slijede u, do tog ljeta 1919., izbjegnutu obiteljsku sudbinu.“

Autor se zahvaljuje izdavaču Funditusu, te svima koji su pomogli financijski, a to su Grad Slatina, Virovitičko-podravska županija te Sava osiguranje d.d., dok je jedan dio logistike oko prikupljanja sredstava odradila i Turistička zajednica Grada Slatine.

Roman se može posuditi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, a uskoro i kupiti u  maloprodajnoj knjižarskoj mreži, odnosno u svakoj malo boljoj knjižari.(mt)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button