NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Ogranak MH u Slatini i Župa sv. Josipa Slatina pozivaju na predstavljanje knjige Župna crkva svetog Josipa u Slatini

Ogranak Matice hrvatske u Slatini i Župa sv. Josipa Slatina pripremaju predstavljanje drugog, dopunjenog i proširenog izdanja knjige Župna crkva svetog Josipa u Slatini Spomenik trajniji od mjedi autora dr. sc. Žarka Španičeka. 

Promocija će se održati u ponedjeljak, 30. listopada u Hrvatskom domu u Slatini s početkom u 19,30 sati nakon koje će svi zainteresirani moći kupiti knjigu po prigodnoj cijeni. 

(mf, Ogranak MH Slatina)

O autoru

Žarko Španiček rođen je 1960. godine u Bistrincima kraj Belišća. Osnovnu školu polazio je u Bistrincima i Belišću, a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Valpovu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je filozofiju i etnologiju i diplomirao 1984. godine. Na istom fakultetu magistrirao je 1992. godine s temom Razvoj oblikovanja u tradicijskom graditeljstvu Slavonije i Baranje. Godine 2001. doktorirao je s disertacijom Slavonski pučki proroci i sveci. Od 1987. godine radi u službi zaštite spomenika kulture kao etnolog, isprva u Osijeku, a sada kao pročelnik Konzervatorskoga odjela u Požegi. Uz redovite poslove konzervatorske službe, bavi se etnološkim i povijesnim istraživanjima različitih tema s područja Slavonije i Baranje. Objavio je tri knjige: Narodno graditeljstvo Slavonije i Baranje (1995.), Slavonski pučki proroci i sveci (2002.) i Bizovačka narodna nošnja (2010.) te više znanstvenih i stručnih radova.

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button