DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ogranak Matice hrvatske u Slatini sudionik 3. festivala knjige Matice hrvatske u Zagrebu

U Matici hrvatskoj u Zagrebu od 6. do 9. lipnja održavao se Treći festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. 
Uz predstavljanja novih naslova Matičinih ogranka iz svih dijelova Lijepe Naše, na Festivalu su sudjelovali i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska sveučilišna naklada, Hrvatski institut za povijest, a ove godine i Kršćanska sadašnjost i Naklada Ljevak.

Osim u predstavljanjima novih izdanja tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji su u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) mogli uživati u koncertima, Večeri poezije, ali i „Doručku s pjesnicima“.
Tu su, kao i prošlih godina bili postavljeni štandovi za izlagače knjiga, među kojima je bio i slatinski Ogranak Matice hrvatske.

Svečano otvaranje Festivala bilo je u četvrtak, 6. lipnja u 19 sati, a prethodilo mu je pola sata ranije u Galeriji Matice hrvatske otvaranje Međunarodne izložbe karikatura (inspirirana likovima iz književnosti) u organizaciji Matice hrvatske i Hrvatskog društva karikaturista. Pozdrav sudionicima i gostima festivala uputio je predsjednik Matice hrvatske, akademik Miro Gavran.

Ogranak Matice hrvatske u Slatini sudjelovao je na Festivalu sva četiri dana izlažući knjižna izdanja Male slatinske biblioteke. Osim predsjednice Zorice Varga, na festivalu su sudjelovali dopredsjednik Danijel Vilček i tajnica Ogranka Svjetlana Carić.

Sudjelovanje na Trećem festivalu knjige u Matici hrvatskoj slatinskom je Ogranku omogućio Grad Slatina putem projekta za udruge u kulturi.

(mf; Izvor: Ogranak Matice hrvatske u Slatini)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button