DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ogranak Matice hrvatske Slatina i ove godine Slatinčane počastio Koncertom mladih slatinskih glazbenika i nagradio najučenike završnih razreda

Slatinski Ogranak Matice hrvatske u suradnji s Glazbenom školom Milka Kelemena Slatina jučer je organizirao 25. Koncert mladih slatinskih glazbenika i tradicionalno nagrađivanje najboljih učenika završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola.
Na samo početku predsjednica Ogranka Zorica Varga pozdravila je izvođače, prisutne ravnatelje, učitelje, učenike i njihove roditelje, te ostale posjetitelje koji su koncertnu dvoranu u slatinskom Hrvatskom domu popunili gotovo do posljednjeg mjesta. Osobite pozdrave uputila je ravnatelju slatinske Glazbene škole Antoniju Brzici kao suorganizatoru Koncerta mladih slatinskih glazbenika.

Tom je prigodom istaknula kako se ovaj koncert održava u lipnju, na kraju nastavne godine, te je ujedno i dar Slatinčanima za obljetnicu osnutka Ogranka Matice hrvatske u Slatini 1971.

– Ponosni smo na ovaj naš, sada jubilarni, koncert koji organiziramo da bismo se podsjetili odakle su krenuli naši mladi slatinski glazbenici, koji su nakon osnovne glazbene škole nastavili svoje školovanje dalje, u srednjim glazbenim školama i na glazbenim akademijama.
Sudjelujući na koncertima, ovi mladi glazbenici doprinose građanskom identitetu i promidžbi grada Slatine, – istaknula je Zorica Varga naglasivši kako je koncert dio Matičina projekta Matica i mladi, te je njezin najljepši projekt jer u njemu sudjeluje slatinska mladost i upravo s mladošću Ogranak Matice hrvatske u Slatini započinje obilježavanje novoga mandatnog razdoblja.

Uslijedio je koncert bivših učenika slatinske Glazbene škole Milka Kelemena koji su svoje školovanje nastavili u srednjoj Glazbenoj školi Jan Vlašimski u Virovitici, osim Ene Knežević koja pohađa srednju Glazbenu školu u Varaždinu.

Tako je razdragana publika imala prigodu čuti svjetski poznata klasična djela koje su vrhunski izveli Damjan Krupa i Karlo Križek na klaviru, Ino Pavić i Borna Gernhard na gitari, te Marko Marković na harmonici i Ena Knežević na saksofonu.

Po završetku koncerta spomenute je mlade glazbenike Matica hrvatska Ogranak Slatina nagradila knjigama iz naklade Stoljeća hrvatske književnosti, a na isti je način nagradila i najbolje učenike završnih razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola.

Knjige im je uručila predsjednica Ogranka Zorica Varga uz čestitke na postignutim uspjesima i željom da uspješno nastave daljnje školovanje ili pronađu zaposlenje s dobrim poslodavcima koji će znati cijeniti i nagraditi njihovo znanje i marljivost.

Najučenici završnih razreda osnovnih i srednjih slatinskih škola:

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina:

Toni Podnar – 6. razred harmonike


OŠ Josipa Kozarca, Slatina:

Ema Dumić, 8. a razred, ujedno najbolja učenica škole

Tena Jurlina, 8. b razred

Jelena Blažević, 8. c razred

Vanja Kovačević, 8. d razred


OŠ Eugena Kumičića, Slatina:

Ivano Horvat, 8. a razred

Dora Bačani, 8. b razred, ujedno najbolja učenica škole

Petar Kristić, 8. c razred

Industrijsko-obrtnička škola Slatina:

David Vaška, 3. razred elektroinstalater

Josip Bukovac, 3. razred CNC operater

Patricia Hrgović, 3. razred prodavač

Lana Morović, 3. razred frizer, ujedno najbolja učenica škole

Franjo Jaković, 3. razred stolar

Josip Pavlović, 3. razred pomoćni stolar

Srednja škola Marka Marulića, Slatina:

Anja Semak, 4. razred agrotehničar

Elena Rastović, 4. razred ekonomist

Marijan Benković, 4. razred tehničar za elektroniku

Luka Šabić, 4.a razred opće gimnazije, ujedno najbolji učenik škole

Noa Fazekaš, 4.b razred opće gimnazije

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button