NASLOVNICAPOLITIKA

Ogranak Domovinskog pokreta grada Slatine oglasio se s priopćenjem za javnost

Ogranak Domovinskog pokreta grada Slatine oglasio se s priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

“Ogranak Domovinskog pokreta grada Slatine, priopćenje za javnost u kojemu se osvrćemo na nedavnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Slatine gdje su vijećnici Domovinskog pokreta kao i gradonačelnik Denis Ostrošić u više navrata prozivani zbog neodržavanja raznih manifestacija, osobito Slatinskog ljeta i Moto susreta, te financiranja rada mjesnih odbora, a očito im je i sporna izgradnja kuće u Sibiću za sedmeročlanu obitelj koja još uvijek čeka svoj krov nad glavom.

Gradonačelnik Grada Slatine sukladno Zakonu o proračunu na 8. sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. prosinca 2022. godine, predložio je Proračun Grada Slatine za 2023. godinu uz podršku Domovinskog pokreta, a u kojemu su bila predviđena određena sredstva za aktivnosti vezane uz Gradske svečanosti, Promidžbu i informiranje, Poticanje turističkih djelatnosti i Poslovanje Mjesnih odbora, a koja su nizom amandmana koje su dali klubovi vijećnika HDZ-HSLS i SDP-Fokus preusmjerena na druge aktivnosti.

Između ostalog, s predloženog iznosa od 173.000,00 EUR za Aktivnost Gradske svečanosti, a koja uključuje Dan Grada 1. rujna, Dan državnosti, Međunarodni festival „Dani Milka Kelemena“, Zbogom školo, Slatinsko ljeto, Prosinac u Gradu, Doček Nove godine kao i obilježavanje ostalih gradskih svečanosti i značajnih datuma, skinut je iznos od 150.000,00 EUR.

Sa Aktivnosti Promidžba i informiranje, a što uključuje promidžbe usluge informiranja kao i izdavanje lista Slatinski petak za koju je gradonačelnik  predložio iznos u proračunu od 142.000,00 EUR skinuto je 100.000,00 EUR.

Za Aktivnosti Poticanje turističkih djelatnosti predloženo je 90.000,00 EUR, a s te stavke skinuto je 60.000,00 EUR.

Isto tako za Aktivnosti poslovanje Mjesnih odbora, gradonačelnik je predložio 262.000,00 EUR, a klubovi vijećnika SDP-Fokus i HDZ-HSLS svojim su amandmanima skinuli 100.000,00 EUR, a isto toliko skinuli su i s Kapitalne donacije za izgradnju kuće stradalima u potresu u Sibiću za što je gradonačelnik Proračunu Grada Slatine za 2023. godinu predložio 160.000,00 EUR. 

Na osvrt oporbenih vijećnika da se spomenuti iznosi koji su bili predloženi u Proračunu mogu rebalansom vratiti na zahtjev gradonačelnika, ispada da se spomenuti gradski vijećnici u biti slažu s prijedlogom gradonačelnika, ali su željeli pokazati svoju moć da o svakoj njegovoj odluci žele dati svoje odobrenje. To bi možda i bilo u redu da za organizaciju svih spomenutih aktivnosti nemamo određene rokove, te je nemoguće za svaku odluku sazivati sjednice Gradskog vijeća i tražiti rebalans kada se zna koja je zakonska procedura izrade i donošenja rebalansa, koje bi i sami vijećnici trebali znati, a ne na svakom Gradskom vijeću prozivati Domovinski pokret i gradonačelnika da su nesposobni i ne rade svoj posao na dobrobit građana.
Ovim smo priopćenjem željeli upoznati građane da je Proračun Grada Slatine za 2023. godinu svojom odlukom donijelo Gradsko vijeće koje je zakonodavna vlast, te je samim time jasno tko je odgovoran za sve ranije planirane aktivnosti koje se zbog trenutačne situacije neće moći održati.

                                            Ogranak Domovinskog pokreta grada Slatine”

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button